Това е новият Lenovo Yoga Slim 7, можем да го определим като супер компактен бизнес лаптоп, който е достатъчно удобен да бъде ваш спътник по време на всяко пътуване извън дома или офиса. Преимуществата на тази машина не са само в размерите, но всичко по реда си. В серия от две подробни видео ревюта, екипът на Digital.bg ще ви запознае подробно с всички интересни неща, които открихме в тази машина след близо седмица обстойни тестове.

Несъмнено първото нещо, на което ще обърнем внимание е дизайна. Една от причините да вземем два представителя на модела за тест е тази. За да можем да ви покажем ефектните цветови разновидности, които ще се предлагат в България – целите им имена са шистово сиво и орхидея с естественият неутрален цвят.

В тези цветове са не само капаците на лаптопите, но още вътрешната част, периферията и дори долната част. Те са направени от алуминий. И друг път сме изтъквали в ревютата си, че благородният метал е не само красив, лек и ефектен. Той има изпълнява и пасивна положителна роля върху работата на хардуера, защото играе ролята на естествен охлаждащ елемент. Алуминият приема и отдава топлина много по-добре от който и да е изкуствен материал, който се използва при по-нискокачествените лаптопи.

Обикновено дисплеят на лаптопите от серията Yoga може да се отваря на 360 градуса. Тук обаче отварянето е ограничено до 178 градуса. Не напъвайте повече – няма да се отвори. Тук ще маркираме, че пантите на отварящият механизъм са доста стабилни. Струва ви се, че е една централна, но всъщност са две по-малки в двата края. На пръв поглед изглеждат крехки, но след обстоен тест от наша страна, който включва  няколко стотин отваряния и затваряния, не се сблъскахме с каквито и да е проблеми.

 

 

Механизмът е плавен, но в същото време стегнат. Това е важно, особено когато се движите в автомобил или рейс и лаптопа е в скута ви. В тази ситуация дисплеят на Lenovo Yoga Slim 7 няма да се разклаща постоянно и да ви дразни. Припуквания и паразитни шумове също не открихме. Включително и при теста ни с директен натиск и опити за огъване на конструкцията. Горният капак може да се отвори с един пръст, без да придържате основата с другата си ръка.

Както вече споменахме, размерите на Lenovo Yoga Slim 7 са доста компактни, а също така го подсказва и наименованието му „Slim“. Корпусът е с размери 320.6мм на 208мм, а дебелината спира електронният ни шублер на 14.9мм. Теглото пък е 1400гр.

 

Независимо от компактните размери на лаптопа, периферната му свързаност е напълно функционална, че дори в нея откриваме някои изходи, които изобщо не са присъщи за този бизнес клас ултра компактни устройства. Например пълноразмерният цифров аудио/видео изход HDMI в ляво. Освен него, тук са комбинираният 3.5мм аудио жак за свързване на микрофон и слушалки, както и 2 USB Type-C порта версия 3.2, като десният е DP1.4b, а левият служи и за зареждане на лаптопа. Бутонът за активиране е в дясно, като той има опция за вграждане на Fingerprint сензор. До него се намират 2 пълноразмерни USB порта версия 3.2 (Gen2), като с единият можете да зареждате и външни устройства, докато лаптопът е изключен. Тук е и четецът на карти памет.

 

Предвид намалените размери на тялото на Клавиатурата Lenovo Yoga Slim 7, не можем да не отбележим също така, че клавиатурата му е съвсем пълноразмерна. Бутоните са с А-симетрична, ергономична форма, която приляга добре към пръстите ни. Разстоянието между бутоните е достатъчно и при бързо въвеждане на текст, не се случва да натискаме съседни бутони погрешка. Бутоните са тихи и имат LED подсветка с две нива на регулиране.

 

Клавиатурата е обградена от високоговорители. Те насочват звука който генерират към вас и благодарение на дисплея, го резонират много добре. Да, при голяма част от лаптопите, говорителите са долу и се разчита на резониране от повърхността върху която са поставени, но както вече споменахме Yoga Slim 7 не създаден от Lenovo, за да се използва често по време на пътувания, където го държим в скута си. Ако говорителите бяха насочени надолу, звукът щеше да е много по-лош. Тук говорителите са с мощност по 2W всеки, като е наличен и Dolby Atmos.

 

 

Тъчпадът на Lenovo Yoga Slim 7 е с достатъчно голям площ. Той има два скрити помощни бутона и е с мултитъч функционалност, в комбинация с разпознаване на жестови команди.

 

Очаквайте втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на лаптопа Lenovo Yoga Slim 7. В нея ще подходим технически и ще ви покажем резултатите от нашите тестове на дисплея, хардуера и батерията на устройството.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за геймърския смартфон Lenovo Legion Phone - Цена, дизайн и технически характеристики (Видео)