Вижте още видео ревюто: Лаптоп Lenovo Yoga Slim 7 (13) - По-добрата алтернатива на Apple MacBook Air
 

Нов модел лаптоп с премиум излъчване, корпус от висококачествени материали и възможно най-компактни размери за класа си. Това разбрахме за Lenovo Yoga Slim 7 (13) в първата част на видео ревюто което му посветихме. Ако сте пропуснали да я гледате, директен линк има над тази статия. Но дали добрите впечатления от този лаптоп продължат и когато го разгледаме и технически? Предстои да разберете в следващите няколко минути.

Е започнем от дисплея, който е с 13.3“. Неговата резолюция е QHD (2560x1600 пиксела) и така плътността на пикселите за 1“ е цели 227ppi, а размерът на всеки от пикселите 0.1119мм. В резултат получаваме много добра детайлност и от колкото и близко разстояние да гледаме дисплея, не забелязваме очертанията на пикселите. А това както знаем влияе положително и на умората в очите ни след продължителна работа с лаптопа.

Всъщност от параметрите, които Lenovo са дали за дисплея, разбираме, че той е с TÜV Rheinland сертификация, което говори достатъчно много за високото му качество. По отношение на цветовете, дисплеят има 72% NTSC покритие е със 100% sRGB цветова гама.  

Яркостта му е 300 нита и това гарантира добра видимост, дори когато работите с лаптопа навън под директно насочена към него светлина. Дисплеят има на разположение още технологията Dolby Vision, която оптимизира и подобрява цветопредаването значително, в сравнение със стандартното SDR съдържание. Както и сами виждате от кадрите на екраните си,  Yoga Slim 7 има наситени и реалистични цветове.

При Lenovo Yoga Slim 7 (13) добрият дисплей върви в комплект и с качествен хардуер. Това е първият лаптоп който тестваме с 11-та генерация Intel Core U i7 процесор. Едва ли някой ще се изненада но това Tiger Lake CPU с партниращи графика Intel Iris Xe и 16GB DDR4 двуканална RAM памет буквално лети. Натоварихме го с какви ли не задачи, включително обработвахме видео и хардуерът дори за момент не се задъха.

 

Като цяло това не е геймърски лаптоп, основно заради размерите на дисплея му, но все пак решихме да натоварим новият Yoga Slim 7 (13) и с по-тежка игра като тази. На средна графика, тя върви идеално гладко. В този момент измерваме и температурата на корпуса на лаптопа, която остава в норма. Средната температура което измерваме е 33 градуса, като в долната част, където стоят дланите ни, температурата е с около 7 градуса по-ниска.

Тук е момента да кажем няколко думи за клавиатурата. Въпреки компактните размери на лаптопа, тя е пълноразмерна и удобна за работа  дори продължително писане на текстове. Бутоните са с ергономична, добре прилягаща към пръстите форма и са сравнително тихи при натиск.

 

 

Спокойно можете да работите, докато някой до вас си почива, включително и нощем без да палите лампа, защото бутоните имат и самостоятелна подсветка. Тъчпадът не е огромен, но е достатъчно голям, че да върши чудесно функциите за които е предназначен.

Както се и предполага предвид размерите и предназначението на Yoga Slim 7 (13), периферната му свързаност не е много богата, но пък има всичко от което се нуждае един бизнес потребител. Това са USB 3.2 Gen 1 с поддръжка на скорост от 5Gbps, 2 USB4 Thunderbolt 4, като единият DisplayPort е постоянно активен. Тоест можете да зареждате чрез него външни устройства, дори когато лаптопът е изключен.

 

 

Наличен е и комбиниран 3.5мм жак за микрофон и за слушалки. Бутонът за активиране е изнесен в дясно и има подсветка. За безжичната връзка се грижат WiFi 6 и Bluetooth 5.0. Озвучението е Harman Kardon с 2 високоговорителя с по 2W мощност всеки и с Dolby Atmos оптимизация.

 

 

По време на тестовете ни, батерията на Lenovo Yoga Slim 7 (13) се справи отлично. Средн ос едно зареждане, без проблем можете да изкарате цял ден, без да ви де налага да свързвате компютъра към зарядното му.