Изкуственият интелект е все по-често използван от смартфоните, а вече започва да си проправя път и при лаптопите. Един от първите модели с тази технология е новият Lenovo Yoga S940. Преимум лаптопът се откроява още и с мощен хардуер и много компактен корпус.

 

 

S940 тежи едва 1.2 кг. и е с дебелина на корпуса 12.2мм. Това е и първият лаптоп в света с Contour екран за по-заоблени ъгли. Моделът използва изкуствен интелект, чрез който предвижда нуждите на потребителя .

 

 

Това позволява да се мести съдържание по дисплея само с мигване на окото например. Дисплеят автоматично се затъмнява и когато потребителят отмести поглед от него. Технологията BackBlur може да дефокусира обектите зад потребителя по време на видео чат.

 

 

Лаптопът използва 14-инчов дисплей с 4K резолюция, Dolby Atmos говорители и ще се предлага с процесори от серията Intel Core i. Топ версията ще е с i7-8565U, 16GB RAM и 1TB SSD. Видеокартата е Intel HD 620, като има и инфрачервена камера за hands-free влизане в системата. Лаптопът може да работи до 15 часа на батерия при Full HD резолюция и до 7.5-часа при UHD резолюция. Моделът има още 2 USB-C Thunderbolt порта, USB 3.1 и жак за слушалки и микрофон. Поддържа и Bluetooth 5.0, а операционната система е Windows 10 Home.