Вижте още видео ревюто: Лаптоп Lenovo Yoga C740-15IML - Хибрид с красив дизайн

 

Това на екраните ви е Lenovo Yoga C740-15IML, един от най-удачните хибридни лаптопи, които могат да бъдат намерени към днешна дата на пазара за преносими компютри в България. В първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, спряхме поглед върху дизайна, използваните материали, специфичният отварящ механизъм, периферията и вътрешното пространство, където стоят клавиатурата и тъчпада. Ако случайно сте пропуснали да гледате въпросното видео, над тази статия има линк към него, от който можете да разберете какви са впечатленията ни от всичко споменато до тук.А сега е време да подходим малко по-технически и да ви запознаем подробно с параметрите на машината. Първият от тях е дисплеят. Тук той е IPS LCD с 15.6" диагонал и резолюция 1920х1080 пиксела. В резултат имаме доста детайлно изображение, което освен всички други свои преимущества, намалява умората в очите ни при продължителна работа. Дисплеят е с висока 280cd/m² яркост, със сравнително равномерно разпределение от 83%. При черен екран, единствената по-тъмна зона е долу в дясно, иначе процентът би бил доста по-голям.

 

 

Дисплеят е гланциран, което ще ви създава известно неудобство при работа под директно насочена светлина, защото се появяват отблясъци. Съвсем логично предвид, че Yoga C740-15IML е хибрид, дисплеят му е тъчскрийн. Тестовете ни показват, че сензорите работят прецизно. Жироскопичният сензор също реагира бързо при завъртане на екрана в режим теблет. Така дисплеят става много удобен за работа с графични приложения.

Следващият важен компонент на който ще обърнем внимание е хардуерът. Тук Lenovo ви дават възможност за избор между три централни процесора от 10-тата генерация на Intel. Това са 4-ядрените i5-10210U,  i7-10510U и топ модела с 6 ядра - i7-10710U. Ние избрахме за тест оптималният вариант 10510U. Това е Ultra Low Voltage CPU с TDP от едва 15 вата. В стандартен работен режим ядрата му са с 1.8GHz тактова честота. При клокване обаче забележете, честотата скача до впечатляващите 4.8GHz. В резултат, този процесор може да се да се справи с всички тежки задачи които му поставихме. Разбира се тук има и един важен спомагателен фактор – 8-те GB RAM памет DDR4-2666, която при нужда може да се увеличи до 16GB.

 

 

Видео картата тук е интегрирана – Intel UHD Graphics 620, така че не очаквайте, че Lenovo Yoga C740-15IML е геймърски лаптоп. Въпреки това на ниска графика можете да играете спокойно игри като Dota 2 Reborn с 90fps или по-тежката Rise of the Tomb Raider с 25 кадъра в секунда. При максимално натоварване лаптопът не грее прекалено много. Измерваме средно 35°C по корпуса, като основното греене е в централната горна част - 40°C. Долу, където стоят китките ни при работа, температурата е около 26°C. Нашата тестова бройка е с 256GB SSD Samsung, но модела поддържа възможност до цял 1TB. Обемът се определя от нуждите на потребителя.

 

 

Lenovo Yoga C740-15IML се захранва от батерия с до 60Whr заряд. По време на тестовете ни тя се оказва достатъчна за средно 10ч комбинирана работа с едно зареждане. Цената на хибридният лаптоп на Lenovo към днешна дата е около 2150лв.