Вижте още видео ревюто: Lenovo Yoga C740-14IML - Хибриден алуминиев лаптоп 

 

Това на екраните ви е новият и доста интересен Lenovo Yoga C740-14IML. Един хибриден бизнес лаптоп, който на първо място ни спечели с дизайн към който е добавена мултифункционалността на отварящият механизъм, а чак след това разбрахме, че приятните екстри в устройството тепърва предстои да бъдат открити по време на тестовете ни. В първата част на видео ревюто което Digital.bg посвети на Yoga C740 разгледахме видимото за очите в дизайна, размерите, материалите от които е направено устройството, клавиатурата и тъчпада му. За пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк има над тази статия, а сега е време да продължим с останалите непоказани интересни неща в този лаптоп.

От името на Lenovo Yoga C740-14IML става ясно, че той е с 14“ дисплей. FHD IPS матрицата е с резолюция 1920x1080 пиксела и респективно съотношение на страните 16:9. Дисплеят покрива 72% от цветовата гама и е достатъчно качествен. Цветовете са реалистични и дори да гледаме под ъгъл, нямат изменения. Единственото неудобство е, че дисплеят е гланциран и образува отблясъци, което е съвсем нормално предвид, че е тъчскрийн. Сензорите му работят добре и по време на тестовете ни не се сблъскахме с някакви проблеми. Яркостта на дисплея е достатъчно висока, че той да бъде добре видим, дори когато сме навън в слънчево време. Имаме 300 нита с равномерно разпределение по цялата зрителна площ.

Докато гледаме картина, ще пуснем и малко звук, за да обърнем внимание и на високоговорителите. Те са два на брой и са специфичното наименовани user-facing Dolby Atmos.То идва от разположението им, което е малко по-специфично и много по-функционално в сравнение със страндартното, което обикновено е в долната част на лаптопите. Тук двата говорителя се намират в ляво и в дясно на клавиатурата, като така звукът от тях е насочен директно към вас. Ето един саунд тест, който направихме специално за вас. Със стандартно разположение на говорителите, същата музика би звучала така.

 

 

При хардуера имате за избор межди Core-i5 и Core-i7 процесори от 10th Gen Intel. В нашата тестова бройка се спряхме на Core i5 1020U при който ядрата са 4, а тактовата честота стандартно е 2.11GHz. При клокване, тя може да достигне до цели 4.2GHz. Партнират 8GB DDR4 RAM памет, която може да се увеличи до 16GB и интегрирана видео карта. С тази комбинация лаптопът работи чудесно, дори когато го натоварваме сериозно. И макар да не геймърски, на него можете да играете и някои по-леки заглавия, които не изискват видео карта със самостоятелна памет. Вградената в лаптопа памет е различни варианти, като максимумът е 1TB PCIe SSD.

 

 

Периферната свързаност на лаптопа ще определим като стандартна за такъв тип ултракомпактно устройство. В ляво са разположени два USB Type-C порта за зареждане и пренос на данни, като единият може да зарежда външни устройства, дори когато лаптопът е изключен. 3.5мм аудио жак пък е комбиниран и към него можете да свържете както микрофон, така и слушалки. В дясно са пълноразмерно USB 3.1 което също е постоянно активно и бутон за стартиране. Лаптопът е с вграден WiFi-6 модул, който гарантира скорост фо 9.6Gbps, което е почти 3 пъти по-бързо в сравнение с WiFi-5. Bluetooth също е от по-бързата и надеждна версия 5.

 

 

Lenovo Yoga C740-14IML се захранва от 4-клетъчна Li-ion батерия с 51Wh заряд. Той ви е достатъчен за до 13 часа с едно зареждане. В комплект с лаптопа имате и специално бързо зарядно, което посредством Rapid Charge технология ви гарантира, че за 45 минути ще заредите батерията до 50%.