Хибридите между лаптопи и таблети са интересни устройства, които регистрират все по-високи продажби и се радват на голяма популярност сред потребителите по цял свят. Една от най-сериозните причини за тази тенденция е факта, че те предлагат перфектно съчетание между преносимост и използваемост, като могат и да се използват в различни режими на работа. Lenovo е една от компаниите, която инвестира най-много в тази пазарна ниша със своите атрактивни модели с бранда Yoga и сега представи официално най-новото си предложение в този сегмент, предаде Mashable. 

 

Китайският производител показа за първи път компактния модел Yoga 900S и го определи като "най-тънкото хибридно устройство между таблет и лаптоп" в индустрията. От своя страна той е с дебелина от едва 12.8 милиметра и тежи с около 200 грама повече от iPad Pro и разполага с характерната за тази гама 360-градусова стойка между дисплея и клавиатурата. Lenovo Yoga 900S е оборудван с 12.5-инчов дисплей, който поддържа QHD резолюция от 2560х1440 пиксела, а вградената му батерия може да издържи до 10.5 часа с едно зареждане. 

 

Сензорният дисплей на хибрида може да се конфигурира с допълнителен стилус, а високото аудио качество се гарантира от технологията Dolby Audio Premium, като за бързата скорост на работа се грижи мощен Intel Core m7 процесор. Другите характеристики включват 8GB оперативна памет, SSD диск с капацитет от 512GB, новия USB Type-C конектор, както и стандартен USB 3.0 порт за свързване на периферни джаджи. Lenovo потвърдиха, че стартират продажбите на устройството от март, като цената на базовата му версия в Европа се очаква да е около €1000.

 

Вижте заслужава ли си покупката на лаптоп със сензорен дисплей