Вижте още видео ревюто на Lenovo IdeaPad Flex 5 - Мултифункционален хибрид с красив дизайн и компактни размери

 

В Digital.bg можете да видите видео ревюта на най-разнообразни лаптопи. Като изключим геймърските от тях, при почти всички други дизайнът е сходен и рядко можем да кажем, че нещо се откроява съществено от останалите и има свой собствен стил и излъчване. Наистина рядко, но такива устройства има и в днешното ревю ще ви покажем от близо именно едно от тях. Това уважаеми дами и господа е Lenovo Yoga 6.

Не можем още в самото начало на ревюто ни да не погледнем горният капак на устройството. Той буквално е облечен в текстил, който много наподобява този в класически дънки. Решението на Lenovo е много удачно и определено не изглежда кичозно, както някой би предположил. Дори напротив този елемент придава на лаптопа много луксозно излъчване. Качеството на материала също е доста високо и най-важното, изпълнението е на ниво. Специално ще се приближим възможно най-близко и ще ви покажем елемента където платът свършва.

 

 

Тайната на успеха е, че текстила не е допълнително лепен, а е пресована отливка към капака. По този начин и дебелината на лаптопа не се е увеличила. Измерваме, че дебелината на горния капак е само 6мм, а цялото тяло на Yoga 6 спира шублера ни на едва 18.2мм. Като тази дебелина измерваме в най-издадената задна част. В предната профилът е 17мм.

Останалите габарити на корпуса също са доста компактни - 206.4мм на 308мм. По този начин лаптопа е максимално удобен за пренасяне извън дома и е чудесен спътник по време на всяко пътуване. Разбира се за това спомага и намаленото до само 1360 грама тегло. За ниското тегло допринася факта, че Lenovo са избрали алуминиев корпус за устройството си. Той е оцветен в синьо и има приятна матирана обработка, по която следи от пръстови отпечатъци почти не личат. Металът освен за красота е тук и с функционално предназначение.

 

 

Както и друг път сме казвали, алуминиевият корпус е един от най-добрите естествени охладители на хардуера на лаптопите. Особено когато става дума за компактно устройство, не може да се залага на огромни мощни вентилатори, които биха одебелили профила. Но не си мислете, че Yoga 6 има само пасивно охлаждане. Тук в дясно зад долния капак, под решетката се крие вентилатор, който смуче втуден въздух, прекарва го през меден канал, който е разположен около греещата част на хардуера и го извежда назад.

Както подсказва и наименованието му – Lenovo Yoga 6 не е стандартен лаптоп, а хибрид, който умело съчетава лаптоп, таблет и презентационна дъска. Основната причина за тази мултифункционалност е специфичният отварящ механизъм, който позволява на дисплея да се отваря до почти 360 градуса. Самия механизъм е двукомпонентен с двуосни панти, които се движат плавно, но в същото време и стегнато.

Така когато дисплеят е отворен и работите с лаптопа в скута си по време на пътувания, екрана не се разклаща неприятно. Също така в така нареченият „режим палатка“, дори когато поставим Yoga 6 върху хлъзгава повърхност, той стои стегнато, както сме го поставили и не се „разкрачва“.

 

 

 

Като почти всеки хибрид и този има тъчскрийн функция на дисплея си, но за параметрите на екрана, хардуера, батерията и периферията на устройството ще си поговорим обстойно във втората част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети. Интересното тепърва предстои.