Лаптопите не са променяли съществено своя дизайн през последните години. Въпреки това функционалността на преносимите компютри еволюира постоянно. Навлизането на концепцията за ултратънки хибриди с впечатляващ живот на батерията се превърна само в началото на вълна от иновации.

Развитието на софтуерните технологии вече позволява да използваме атрактивни инструменти като Windows Hello, за да отключваме безопасно лаптопите. Биометричните методи за верификация са само един от примерите за подобренията, които ни предлагат производителите.

Логването със сензор за отпечатък или лицево разпознаване е само един от примерите за иновациите в индустрията. Lenovo са водещ производител на лаптопи, който предизвика голям интерес с премиерата на ThinkPad X1 Fold - първото устройство със сгъваем дисплей в света. 

Самият корпус на лаптопа е изграден от олекотени материали и въглеродни влакна, което допълва елегантния дизайн. Lenovo са използвали и хардуер от последно поколение уникалното устройство, включително Intel Core процесор с Hybrid Technology технологията, съобщава mspoweruser.

 

 

Бързата скорост на работа и ниската консумация на енергия са само един аспект от работата на лаптопите. Китайският производител предлага специален пакет от функции предназначени за бизнес потребителите.

Интересно решение е интеграцията на Lenovo Voice Pro. Това е новият гласов асистент на китайския производител. Благодарение на тази функция собствениците на новите устройства на Lenovo ще могат да извършват основни команди, чрез гласови команди.

В това число влизат стартирания на приложения, въвеждане на текст, писане на съобщения, търсене в интернет и др. Компанията дори обещава превод на видео субтитри. Интеграцията на подобна функционалност е доста полезно решение, особено за най-активните потребители.

Използването на гласови команди може да спести ценно време, когато пътувате. Lenovo също така периодично ще предоставят нови ъпдейти, които ще подобряват работата на тази функция. Lenovo Voice Pro ще остане ексклузивно предложение за премиум устройствата на китайския производител.

 

Oще от Digital: Lenovo представиха първия лаптоп със специален слот за съхранение на аудио слушалки