Вижте още: Crash Test на лаптопи Lenovo ThinkPad

 

Още от 2013г. китайският бранд започна да изненадва потребителите на смартфони приятно с устройства с голям капацитет на батерията. Първото от тях беше Lenovo  P780, а по-малко от година по-късно в България вече се продаваше и Lenovo P70 с батерия с 4000mAh. Последваха:

Lenovo K80

Lenovo P80

Lenovo P90

Lenovo S860

Lenovo P780

Lenovo A5000 

Lenovo Vibe Z2 Pro 

 

 

Всичките разполагащи с идентичен заряд. Днес обаче дойде време за ъпгрейд и в сила влезе желязното правило „Колкото повече…толкова повече”. Lenovo VIBE P1 има Li-Po батерия с цели 5000mAh, ще го повторя 5000mAh – ето това вече е постижение с което разбирате защо външен Power Bank не ви е нужен. Е…освен ако не планирате да сте далеч от електрическата мрежа за повече от 49 часа.

 

 

Точно толкова е времето което VIBE P1 може да издържи при постоянни разговори в 2G мрежа. Ако предпочитате популярното 4G LTE, то там времето в режим на изчакване е 30 дни. В комбиниран работен режим по време на тестовете ни, смартфонът издържа средно между 3 и 4 дни. В тях влиза постоянно включен Wi-Fi, автоматична яркост на дисплея, брузване, игра на игри, снимки с камерата, обработка на файлове с различни приложения и гледане на видео с висока резолюция.

 

Външна батерия

Да кажем, че сте заедно с приятелка която от скоро ползва новият си Apple iPhone 6s. В един момент тя ви се оплаква, че няма заряд в батерията. Няма проблем, чрез този OTG кабел вие можете да ѝ споделите от своя. За нея един пълен заряд са 1715 mAh, а за VIBE P1 едва малко повече от 1/3.

 

 

Друго голямо преимущество което има VIBE P1, с което моментално печели хората с динамичен начин на живот е функцията за бързо зареждане. Ако с обикновено зарядно от 0 до 100% са ви нужни около 6 часа, то с Quick Charge зарядно време спада наполовина.

 

Пестене на енергия

Погледнете механичният слайдър в лявата част на телефона. Някакви предположения за какво служи? Някои от вас биха заложили на "Активация на безшумен режим" или "Механизъм за отключване на задния капак". Всъщност чрез бутона, Lenovo са интегрирали активацията на много по-практично софтуерно решение. При преместване в позиция нагоре, екранът става почти изцяло черно-бял и преминавате в режим за максимално пестене на енергия.

 

 

Единственият по-различен цвят на стартовият екран е зеленият в който е оцветен часовник, показващ оставащото време за работа след активация на режима.  Възможностите които имате сега са сведени до седем – Телефон, Контакти, SMS, Часовник, Календар, Радио и Калкулатор.

 

Цена

Тук е момента да кажем и на каква цена Lenovo VIBE P1 ще се предлага в България. 599лв са напълно приемливи за това което ни предлага устройството. Още повече, че като се замислим към момента никоя друга марка няма конкурентно устройство, което да бъде алтернатива на този интересен смартфон. В неговият хардуер и функционалност определено има какво още да ни впечатли. Гледайте Digital.bg и в утрешното ни видео ревю ще разберете повече за хардуера, камерите, дисплея и иновациите които Lenovo са внедрили в премиерният VIBE P1.