Да започнем с дизайнът на това устройство, той е актуален, изчистен и много як. Ако трябва да сме честни и преди сме виждали различни хибриди, но този като визия определено успя да ни спечели от раз. Корпусът му е устойчива на цапане, прах и драскотони софт тъч пластика с гумирано покритие. Освен това тя го прави удобен за захват при носене следствие на което опасността от неволно изпускане се свежда до минимум.

ThinkPad X1 Yoga отговаря на изискванията на Intel за Ultrabook, за да може да се нарича така, той трябва да бъде тънък, лек, здрав и достатъчно мощен. Забележете, теглото му е само 1270гр. Съпоставимо, един средностатистически нов модел лаптоп с 15.6” дисплей тежи почти двойно. Същото може да се каже и за дебелината. Профилът на това Lenovo е едва 16.76мм.

 

Отварящият механизъм се състои в две метални плуващи панти, запазена марка на Lenovo. Тестовете ни показват, че те са много здрави и се движат плавно и меко, но в същото време стегнато, без да позволяват разклащания. Това е много важен момент при положение, че устройството няма заключващ механизъм, а употребата му е универсална.

С хибрида X1 Yoga, Lenovo ни предоставят 4 различни варианта за употреба. Работен - в който изглежда като класически лаптоп, Презентационен, Таблет и комуникационният тип "Палатка". Във всеки един от тези видове, основно действащо лице е дисплеят, нека продължим обзора си с него.

 

Не можем да не отбележим нещо любопитно - ThinkPad X1 Yoga е първият в света 2 в 1 хибрид с OLED дисплей! Тази технология както вече знаем използват високият клас телевизори, смартфони и таблети. Тя се характеризира с много по-наситени цветове и истинско, дълбоко черно. Какво имаме предвид, погледнете едни и същи кадри на LCD екрана на друг лаптоп и на X1 Yoga. Яркостта е забележителна – цели 270 cd/m2. Следствие в комбинация с антирефлексното покритие над дисплея, нямаме проблеми с работа на открито и под директно насочена към дисплея светлина.

 

С резолюция 2560 x 1440 пиксела при 14” диагонал, тук Lenovo получават завидно висока детайлност на образа. 210 ppi с 0.1211мм размер на всяка от точките. Като база за сравнение ще използваме популярният смартфон Apple iPhone 6s. При него тези показатели са със стойност 326 ppi и 0.078мм., но диагоналът на дисплея му е само 4.7” което е 3 пъти по-малко. Така, че теоретично, за да постигне същото качество на образа което има ThinkPad X1 Yoga към еквивалентен размер, Apple-а трябва да бъде с резолюция 3974 х 2234 пиксела.

Освен с OLED панел, който е една идея по-скъп, Lenovo предлага модела и с WQHD LCD дисплей, който също има повече от добро качество на картината. И в двата случая дисплеят е 2K тъчскрийн, като тестовете ни показват, че сензорите предават движението на пръста ни при задаване на команди много добре. Отчитаме наличието и на мултитъч, екстра която ще оцените подобаващо при работа с различни графични програми или игра на игри. Разглеждайки работата с дисплея не можем да не отбележим още нещо полезно. В окомплектовката на X1 Yoga влиза активна писалка  подходяща за рисуване, ръкопис и подписи. Чрез технологията WRITEit можете да пишете ръкописно във всяко поле за въвеждане в стотици приложения, като получавате автоматични предложения и корекции на написаното. Писалката има акумулаторна батерия за която са нужни само 15 секунди, за да се зареди за следващите 100 минути работа.

Очаквайте и втората част на нашето видео ревю посветено на хибридният Lenovo ThinkPad X1 Yoga. В него ще разгледаме хардуера на устройството, неговата периферия, клавиатура и батерия.