Lenovo представиха официално нова серия от лаптопи ThinkPad L-Series, които предлагат елегантно съчетание между висока производителност и компактни форм фактори. Гамата включва два модела с имената ThinkPad L13 И ThinkPad L13 Yoga, които са оборудвани с характерната за Lenovo стойка, зaвъртаща се на 360 градуса. Първият модел има 13.3-инчов дисплей с яркост от 250 нита и Thin Bezel HD резолюция или Full HD IPS Touch конфигурация с 300 нита.

 

Lenovo ThinkPad L13

 

Компанията ще продава на пазара версии с до 16GB RAM и 1 терабайт вградена памет. Едно от най-големите предимства на лаптопа е поддръжката на Dolby Premium Audio, както и дългия живот на батерията. Lenovo ThinkPad L13 издържа до 14 часа с едно зареждане и е базиран на Rapid Charge технологията. Продажбите стартират през октомври, като базовата цена ще е налична за $749. Другият модел споделя по-голяма част от характеристиките. 

 

Lenovo ThinkPad L13 Yoga

 

Устройството ще има по-мощен Intel Core i7 процесор от десета генерация, който е допълнен от 16GB RAM и 1 терабайт памет. Lenovo ThinkPad L13 Yoga издържа до 12 часа с едно зареждане и ще е наличен от октомври за $919. Компанията представи също и нови премиум модели ThinkPad X1 Carbon и X1 Yoga, които освен с компактните си размери и мощния хардуер гарантират до 18 часа с едно зареждане. Продажбите стартират през септември за $1479.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме лаптоп