По време на изложението CES 2020 в Лас Вегас – Lenovo представиха различни интересни устройства, като може би най-интересното от тях носи името ThinkBook Plus. Какво е толкова интересното в този лаптоп ли?! Нагледният отговор на този въпрос, екипът на Digital.bg ще ви даде в това свое видео ревю. Lenovo ThinkBook Plus е в ръцете ни за тест от около седмица и за това време успяхме да натрупаме доста впечатления от първо лице, които сме готови да сподели м с вас тук.

Несъмнено най-интересното нещо в ThinkBook Plus е мултифункционалността му, която се забелязва още щом извадим компютъра от кутията му и го поставим пред камерата ни. По всичко личи, че това е машина, предназначена за бизнес потребителите, които искат нещо компактно, здраво, мощно, но и практично.

 

Да, правилно се ориентирате – тук освен основният дисплей, има и втори, който е постоянно активен. Или по-точно казано пасивно активен, защото подобно на електронните четци този дисплей не изисква голяма консумация на енергия и е активен, дори когато лаптопа е изключен. Той е с цели 10.8“ диагонал и е монохромен. На него можете да правите разнообразни неща, като например да скицирате и да си правите бързи бележки, посредством дигиталната писалка, която имате в комплект с машината. Последствие можете да ги извеждате на 13.3-иинчовият цветен дисплей във вътрешността на лаптопа. Тук на помощ идва функцията OneNote ви позволява да превърнете мислите си в текст, диаграми и илюстрации. Те от своя страна могат да се показват и върху външен дисплей, който сте свързали към лаптопа, без дори да сте го стартирали.

Когато не използвате споменатата преди малко писалка, тя може да се закачи на магнитен принцип за корпуса на лаптопа. Да той е метален и създава премиално усещане. Корпусът е не само красив и здрав, но служи и като пасивен охлаждащ елемент на хардуера, който при  ThinkBook Plus е доста сериозен. На него ще спрем поглед във втората част на това видео ревю, която ще бъде с открито техническа насоченост.

 

Дисплеят върху горния капак на лаптопа може да се персонализира според личните ви предпочитания, например със семейна снимка или с фирмен логотип. Преди малко съпоставихме съпоставка с електронните четци. Тук ще акцентираме върху още едно от преимуществата на дисплея и то е, че на него, спокойно можете да четете цял ден, без това да се отрази негативно на очите ви. Нещо с което не може да се похвали нито един стандартен дисплей.    

Основният дисплей на лаптопа, както вече споменахме е с 13.3" диагонал. Матрицата е IPS с класическа FHD резолюция (1920 x 1080 пиксела). Реално по-висока резолюция за този размер екран е ненужна. Качеството на картината няма да стане мого по-добро, единствено ще се увеличи консумацията на електроенергия. Като и сами можете да се убедите, дори да снимаме дисплея от около 10см, не можете да забележите по него очертанията на пикселите. Респективно при продължителна работа, умората в очите ви няма да бъде голяма. Дисплеят покрива на 100% sRGB цветовата гама и цветовете които пресъздава са реалистични и наситени. Яркостта е 300 нита, което пък ви позволява да работите с ThinkBook Plus в стая в която директно влиза слънчева светлина и той ще остане достатъчно добре видим.