Ако сте от хората които обичат да притежават луксозни устройства, то лаптопът, който Digital.bg ще покаже в това свое видео ревю е предназначен точно за вас. Това обаче по никакъв начин не означава, че Lenovo ThinkBook 13s е супер скъп. Ще ви издадем в аванс, че за цената си, лаптопът предлага много повече от  това, което сме очаквали първоначално. Какво точно успя да ни впечатли толкова много, ще разберете в следващите няколко минути в обзора ни.

 

Още с отварянето на кутията му, първото нещо което ни впечатление в ThinkBook 13s е неговият елегантен и изчистен дизайн. Личи си, че дизайнерите на Lenovo са вкарали сериозна мисъл в създаването на тази ефектна бизнес визия. По-голямата част от корпуса е направена от алуминий, като единственото изключение са бутоните и черната рамка около дисплея. Всъщност в 3 от страните си тя е доста тънка. Алуминият освен красив е и функционален. От една страна той прави лаптопа доста по-здрав в сравнение с пластмасовите му събратя, а от друга служи като естествен охладител на хардуера. По-късно в ревюто ни ще разберете и какви са впечатленията ни след теста на хардуера на Lenovo ThinkBook 13s.

При дизайна ще отбележим още, че корпусът е направен от 3 големи парчета, а не от няколко по-малки, както при стандартните лаптопи. Така със създава едно приятно усещане за монолитност. Долната част на ThinkBook 13s е захваната посредством 9 винта. Тук се намира решетката на активното охлаждане и два високоговорителя. Те са с мощност от по 2W всеки и да дело на Harman Kardon. Впечатленията ни от тях са много добри. Звукът е не само силен, но и много чист. Нормално, все пак в характеристиките присъства Dolby Audio.

 

В рамката над дисплея са вградени два микрофона, между които се намира 1MP HD WEB камера. На нея няма да обърнем чак такова внимание, по-интересно е да се отбележи, че ThinkBook 13s има вграден Fingerprint сензор в Power бутона. Така бързо и лесно, едновременно активирате лаптопа си и го отключвате, без да ви се налага да въвеждате пароли. Бутонът има LED подсветка и се вижда на тъмно, когато лаптопът е с отворен горен капак. Тук идва ред да направим още един акцент и той ще е върху специфичният отварящ механизъм. Той има цилиндрична форма и изглежда еднокомпонентен, но реално се състои от две отделни панти.  Той се отваря лесно и се движи плавно, но въпреки това дисплеят успява да стои стегнато, без да се разклаща. Механизмът позволява ъгъл на отваряне до 180 градуса.

 

 

Въпреки компактните си размери (307.6мм на 216.4мм), Lenovo ThinkBook 13s има съвсем пълноразмерна клавиатура с големи бутони с ергономична форма, която приляга добре към пръстите ни. Разстоянието помежду им е достатъчно голямо и при продължително въвеждане на текст, не се сблъскваме с никакви проблеми със случайно натискане на съседни бутони. Бутоните на клавиатурата са с доста силна LED подсветка, която ви позволява да работите с лаптопа на тъмно, без да ви се налага да пускате лампа.  Тъчпадът е много елегантен, с полирана метална рамка. Той е с размери 105мм на 65мм и по време на тестовете ни се оказва удобен за работа. Пръста се пързаля добре по повърхността. Налични са мултитъч и разпознаване на жестове. 

 

 

Също, некореспондирайки с компактните размери на корпуса, периферията на Lenovo ThinkBook 13s е доста богата. В ляво са захранващият порт, цифров аудио/видео изход HDMI 1.4b, USB-C Gen 2 и комбиниран аудио жак за микрофон и слушалки. В дясно имате 2 пълноразмерни USB 3.1 порта Gen 1, като единият е постоянно активен и от него можете да зареждате външни устройства, дори когато лаптопът е изключен.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Lenovo ThinkBook 13s IWL. В нея ще подходим по-технически и ще ви запознаем с неговите дисплей, хардуер, софтуер и батерия.