Китайският гигант продължава да има силно присъствие в пазара на персонални компютри и лаптопи, но също така има амбициозни планове да разширява влиянието си и сред мобилните устройства. Lenovo вече придобиха х86 бизнеса със сървъри на IBM и възнамеряват да слеят своите два бранда в тази пазарна ниша, съобщава Digitimes. Според данните това преструктуриране ще бъде финализирано до края на следващата година, а през 2017г. ще видим първите продукти с новата идентичност на компанията.

 

Информацията за тази промяна в стратегията на Lenovo бе потвърдена и от нейния маркетингов директор на R&D Taipei Center, Андрю Хуанг. В момента корейския производител поддържа два бранда за своя бизнес със сървъри, които са съответно ThinkServer и System X. Lenovo също така спряха да използват името IBM в устройствата, носещи името IBM от август и се надяват със сливането им да станат по-влиятелен фактор в тази пазарна ниша.

 

Според последните данни на анализаторите в момента компанията генерира около 7% от продажбите на сървъри в глобален мащаб. По този начин Lenovo сега е четвъртият голям производител и вече получи поръчка от китайския гигант Alibaba за доставяне на над 50 хил. машини. Не ни остава нищо друго освен да проследим как сливането на двата бранда ще се отрази на бизнеса на Lenovo.

 

Вижте Lenovo с официално становище за бъдещите си планове с Motorola