Lenovo потвърдиха официално, че вече работят над първия лаптоп, който ще се захранва от Snapdragon 8cx процесор. Това се случи по време на прексонференцията на Qualcomm на MWC 2019. Все още не знаем името на устройството, но разбираме, че ще използва и Snapdragon X50 модема на компанията. По този начин новият лаптоп на Lenovo ще се превърне в едно от първите предложения в този сегмент, което осигурява поддръжка за 5G технологията

 

Компанията има богата история на сътрудничество с Qualcomm, което изглежда ще продължи с пълна сила и с популяризирането на Snapdragon 8cx процесора. На този етап не разполагаме с никакви детайли за спецификациите на този процесор, включително и какви подобрения ще ни предложи, в сравнение със Snapdragon 855. Можем да сме сигурни, че Lenovo няма да е единственият производител, който ще представи собствен модел със Snapdragon 8cx и Windows 10.

 

 

Премиерата на първите устройства в този нов сегмент вероятно ще стане факт през втората половина на 2019г. Новият процесор на Qualcomm обещава да гарантира дълъг живот на батерията, въпреки поддръжката за 5G. Това е един от малкото недостатъци на технологията, който ще бъде отстранен от Snapdragon 8cx процесора. По всичко личи, че смартфоните няма да бъдат единствените устройства с поддръжка за 5G мрежи, които ще видим през годината.

 

Още от Digital: 5G мрежите ще се използват от 1.5 млрд. души до 2024г.