Вече ви информирахме, че Qualcomm и Lenovo разработват първият в света 5G лаптоп с платформата Snapdragon 8cx. Това е изцяло нова продуктова категория, която тепърва ще включва повече модели на водещите производители в индустрията. Използването на процесори oт серията Snapdragon също така ще гарантира изключително дълъг живот на батерията. Lenovo потвърдиха, че ще представят лаптоп с поддръжка на 5G мрежи и 24 часa за работа с едно зареждане преди края на 2019г.

 

Kомпанията си партнира със специалисти от Qualcomm и Intel, за да превърнат тази атрактивна идея в реалност. Включването на поддръжка на 5G мрежи ще промени изцяло начина, по който използваме преносимите си компютри и консумираме мултимедийно съдържание, когато сме в движение. Комбинацията между технологията и дългия живот на батерията може да предизвика следващата голяма революция в този сегмент. Lenovo също така проявяват и интерес към Project Athena, предаде TechRadar.

 

 

Tова е концепция, която ще направи лаптопите по-бързи и по-тънки, като значително удължи живота на батерията. Първите устройства с 5G ще използват Qualcomm Snapdragon 8cx, но е само въпрос на време към тях да се присъедини Intel. Желанието на Lenovo да представят лаптоп с подобни характеристики преди края на 2019г. ще накара и другите производители на последват примера им. Още през декември ще може да купим 5G лаптопи с дълъг живот на батерията.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме лаптоп