Следващата голяма технологична иновация в мобилната индустрия е навлизането на първите 5G мрежи. Имаме всички основания да смятаме, че първата съвместима инфраструктура ще е факт още през 2019г. Разбира се всичко това ще изправи водещите производители в ожесточена конкуренция за представянето на първия 5G смартфон в света. Lenovо не са изключение и проявяват голям интерес към тази възможност и закономерно работят над собствено устройство с технологията. 

 

Информацията бе публикувана от МySmartPrice и разкрива, че Lenovo ще заложат на Qualcomm Snapdragon 855 процесор в предстоящия си модел. Компанията все още не е представила официално този чип, но е стартирала масовото производство преди няколко седмици. Това означава, че Lenovo вероятно ще станат първата компания, която го използва в смартфон с Android на пазара. Все още не разполагаме с детайли за другите технически спецификации на новия модел на китайския производител. 

 

Все пак големият въпрос е дали Lenovo ще успеят да реализират премиерата до края на настоящата година или това ще стане в началото на 2019г.  Moжем само да се надяваме, че скоро ще научим повече за новия модел на Lenovo. Със сигурност премиерата на Qualcomm Snapdragon 855 ще ускори навлизането на първите Android смартфони на глобалния пазар. Постепенно това ще превърне поддръжката за 5G в неизменна характеристика на следващата генерация устройства с платформата.

 

Още от Digital: Първите 5G смартфони ще са факт през 2019г.