Lenovo актуализираха своето портфолио от атрактивни лаптопи с премиерата на ThinkBook 15 Gen 2 i. Новият представител на популярната серия предлага характерния дизайн и разнообразни опции за конфигурация. Високата производителност на устройството ще се гарантира от Intel Core i7 процесор от 11-та генерация или AMD Ryzen 4000 Series.

Най-мощните версии разполагат с 40GB RAM, но също с 1TB SSD или 2TB HDD дискове. Опциите за избор на видео карта са свързани с NVIDIA GeForce MX450 или AMD Radeon GPU от последно поколение. Батерията може да осигурява до осем часа време за работа с едно зареждане.

Все пак най-голямо внимание Lenovo ThinkPad 15 Gen 2 i предизвиква с една уникална характеристика, която не сме виждали досега в лаптоп.

 

 

Устройството ще е достъпно за потребителите с интегрирани безжични слушалки, които също така в специален слот в корпуса на ThinkBook 15 Gen 2 i. След като ги поставите в предназначеното пространство автоматично се стартира зареждането на слушалките. 

Изваждането им от слота ще ги свързва с аудио системата на лаптопа, чрез Bluetooth свързаност. Двойно кликване във външната част на слушалките ще спира звука, което е подходящо за видео разговори.

 

Още от Digital: Първият гъвкав лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold вече може да се купи за $2499