Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg, знаят че в в тях често присъстват преносимитек омпютри на Lenovo. Казваме "преносимет компютри", защото сред тях има както стандартни лаптопи, така и компакни бизнес ултрабуци от виок клас, хибриди и геймърски машини. Независимо от пандемията COVID-19, в света на технологиите, премиерите продължават да вървят с пълна сила. Още повече, че хората които работят вкъщи, сега ще имат повече от всякога нужда от мощни лаптопи.

 

Lenovo Legion 7i

 

Точно такива са обновените модели на Lenovo с ъпгрейднат хардуер, който включва десета генерация Intel Core Comet Lake-H централни процесори и мобилни видеокарти Nvidia RTX Super. За момента основаната в Пекин (Китай) технологична компания не издава детайлни подробности относно моделите в дизайнерски и хардуерно обновеното си портфолио, но от това което успяваме да намерим става ясно, че машините определено заслужават внимание. 

 

Премиерните модели ще се казват Lenovo Legion 5i и Lenovo Legion 7i. Както подсказва и наименованието им, те са предназначени за гейминг. Това е очаквано и предвид хардуера, който ще стои в основите им. Двата модела ще заменят миналогодишните Lenovo Legion Y540 и Lenovo Legion Y740, за които вече сме ви разказвали на сайта ни. 

 

 

Lenovo Legion 5i

 

Двата нови модела, ще са съответно с 15" и с 17" диагонал на дисплея. Legion 5i ще се предлага с максимална окомплектовка на видео картата до Nvidia RTX 2060, а по-сериозният вариант ще бъде Legion 7i, при който топ варианта ще притежава GPU Nvidia RTX 2080 Super Max-Q. Сред функциите на видео картите, Lenovo правят акцент върху Advanced Optimus, която притежава новото GPU на Nvidia. То е не помаллко интересно и полезно от добре познатият ни G-SYNC при дисплеите на лаптопите. В сравнение с G-SYNC обаче, Advanced Optimus не влияе негативно на живота на батерията на лаптопа, а в същото време е оптимизирана и като работни постижения. 

 

Добра новина очаква феновете на гейминга и по отношение на цената на новите два модела в портфолиото на Lenovo. От информация, която споделят Gsmarena, Lenovo Legion 5i с видеокарта Nvidia RTX 2060 ще се предлага на пазара със стартова цена от 999$, а по-големият и респективно по-мощен Lenovo Legion 7i с GPU Nvidia RTX 2080 Super Max-Q, ще struwa 1199$

 

Прочетете още статоята: Продажбите на смартфони ще достигнат най-ниски нива от десет години насам през 2020г.