Lenovo разработват нови очила с виртуална реалност, които ще се казват Mirage Solo и ще бъдат показани на CES 2018. Технологичното шоу ще се проведе между 9 и 12 януари в Лас Вегас. Новото устройство на компанията ще е базирано на платформата Daydream VR и ще може да работи самостоятелно без необходимостта от смартфон. Данните за съществуването на моделa са от документи подадени до Федералната комисия за търговия в САЩ.

 

 

По този начин Lenovo Mirage Solo биха могли да се превърнат в първите очила с виртуална реалност и Daydream VR, които работят самостоятелно. Припомняме ви, че HTC също подготвят премиерата на подобен модел, но той ще е базиран нa собствената им Vive платформата. В момента почти не разполагаме с конкретни детайли за техническите характеристики на Lenovo Mirage Solo, информира SlashGear.

 

 

Новите VR очила на Lenovo ще имат батерия с мощност от 4000mAh и ще поддържат технологията Bluetooth 5.0. Много е вероятно компанията да демонстрира и допълнителни аксесоари и контролери за Mirage Solo по време на CES 2018. Oчилата с виртуална реалност предлагат разнообразни възможности за забавление и са подходящи предимно за гейминг.  Все по-големият интерес на водещите производители към технологията е причината да се увеличава и броя на VR игрите.

 

Вижте какви очила с виртуална реалност да изберем