Само преди броени дни ви информирахме, че Lenovo Mirage Solo ще са очила с виртуална реалност и Bluetooth 5.0, които работят без смартфон. Компанията използва изложението CES 2018 в Лас Вегас, за да представи официално устройството. Това е първият модел с платформата Google Daydream VR, който не изисква смартфон и също така премахва досадните кабели. Mirage Solo поддържа специален софтуер за следене и разпознаване на движениятa, който е базиран на иновативната технология WorldSense. 

 

 

Това означава, че потребителите ще имат възможността да разгледат виртуална среда по същия начин, сякаш наистина се намират там. Lenovo Mirage Solo предлагат опция да използвате различни жестове, с които да се потопите напълно във VR пространството, проектирано пред очите ви, предаде PhoneArena. Очилата с виртуална реалност имат дисплей с широк зрителен ъгъл на видимост от 110 градуса, с който да виждате още повече обекти около себе си.

 

 

Lenovo Mirage Solo са оборудвани с мощен Qualcomm Snapdragon 835 процесор, който е допълнен и от 4GB RAM. Eргономичният дизайн на устройството го прави удобнo за продължителна работа, дори ако носите други очила. Батерията може да издържи до седем часа с едно зареждане на батерията. Официалните продажби на Lenovo Mirage Solo на пазара ще стартират през второто тримесечие на годината. Компанията не е обявила цената, но се очаква да е от порядъка на $400.

 

Вижте очаква се бум в продажбите на очила с добавена и виртуална реалност до 2021г.