Lenovo ще положат много усилия, за да разширят своето присъствие в пазара на смартфони извън Китай през настоящата година и за целта вече представиха няколко иновативни модела от висок клас с Android. Преди няколко седмици стартираха продажбите на атрактивен модел, който се казва Lemon 3 и сега разбираме, че планират да стартират продажбите му и на европейския континент. Очаква се също така това да е един от основните акценти на китайския производител по време на предстоящото изложение MWC 2016, което започва на 22 февруари, съобщава AndroidCentral. 

 

Няма никакво съмнение, че най-добрата характеристика на Lemon 3 е цената му, тъй като въпреки атрактивните функции и хардуер в момента смартфона може да се купи за еквивалента на $150. Устройството предлага елегантен дизайн и 5-инчов дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела, но поддържа и високоскоростните LTE мрежи. Lenovo Lemon 3 се захранва от мощен Snapdragon 616 процесор, който е допълнен от 2GB RAM и вграден капацитет за съхранение на данни от 16GB.  

 

Oсновната камера е с 13-мегапикселова резолюция, като отпред има и 5МР сензор за селфита и видео разговори, а батерията на достъпния смартфон е с капацитет от 2750mAh, Ще е много интересно да проследим каква ще бъде цената на смартфона на европейския пазар, тъй като това ще има ключово значение за интереса на потребителите към него. Началото на MWC 2016 e само след седмица и тогава Lenovo ще разкрият повече детайли за премиерата на Lemon 3 в Европа.

 

Вижте пет начина да подобрите работата на смартфон с Android