Lenovo разкриха своята концепция за най-мощния геймърски смартфон с Android с премиерата на Legion Phone Duel 2. Второто поколение на устройствoто доразвива впечатляващата концепция на оригиналния модел Legion Phone Duel с още няколко технологични иновации. Все пак компанията е запазила някои елементи като двата USB Type-C коенктора и подвижната селфи камера създадена специално за стрийминг.

Legion Phone Duel 2 предлага нетрадиционна подредба с модул в центъра на задния корпус, където са останалите две камери, както и отвор за охлаждане, в който са разположени два вентилатора. Иновативното решение на Lenovo гарантира, че топлината се извежда извън ръцете на потребителите, дори по време на най-интензивните и продължителни геймърски сесии.

Визията на смартфона определено е доста отличителна и се допълва от три секции на гърба със стъклено покритие, в които са позиционирани общо осем чувствителни на допир бутони за навигация. Компанията твърди, че са възможни до 200 различни конфигурации за персонализиране на бутоните, което осигурява максимален контрол над геймплея.

 

 

Техническите параметри на Lenovo Phone Duel 2 също заслужават внимание, особено масивния 6.92-инчов AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция от 2460х1080 пиксела със 144Hz честота за опресняване на кадрите и 720Hz Touch Sampling Rate. Поддръжката на HDR10+ ще гарантира максимално реалистични кадри.

Високото качество на звука е предимство на геймърския смартфон, който има два високоговорителя, които са вградени в 1.6cc камери с технологията Dolby Atmos. В задната част има характерното за този бранд Y лого с RBG осветление, както и 14 сензора, следящи за охлаждането на всички хардуерни компоненти.

Селфи камерата е с 44МР резолюция, което е два пъти повече от предходната версия. Другите два сензора включват 64МР + 16MP Ultra-Wide модули. Lenovo Phone Duel 2 използва Qualcomm Snapdragon 888 процесор с 12GB/16GB/18GB RAM. Вградената памет е 256GB/512GB.

Официалните продажби на европейския пазар стартират през май. Цената на базовия модел с 12GB RAM и 256GB памет ще бъде €799. Премиум версията с 16GB RAM/512GB ще струва €999. Lenovo не са потвърдили цената на 18GB RAM конфигурация на Legion Phone Duel 2.

 

 

Още от Digital: Геймърските смартфони ще имат Full HD дисплеи със 144Hz честота за опресняване през 2021г.