Lenovo не крият плановете си да станат влиятелен фактор в сегмента на геймърските смартфони. Вече видяхме първото устройство в тази пазарна ниша и бранда Legion. По този начин китайския производител ще опита да конкурира Asus и Xiaomi, които също имат силно присъствие в тази категория.

Първият геймърски смартфон на компанията се продава на европейския пазар с името Lenovo Legion Phone. Toзи модел е наличен за потребителите от последното тримесечие на 2020г., но въпреки това вече се работи над наследник на Legion Phone. Официалната премиера ще стане факт само след броени дни.

Според информация на GizmoChina ни очаква събитие на Lenovo, което е насрочено за 8 април в Китай. Тогава ще разберем официално повече детайли за подобренията, които ще видим в Lenovo Legion 2 Pro. Поканата също така разкрива любопитен детайли за смартфона, който е свързан със системата за охлаждане.

Премиерата несъмнено ще предложи още повече възможности за избор на любителите на мобилните игри.

 

 

Оказва се, че Lenovo Legion 2 Pro ще се превърне в първият смартфон в индустрията, който е базиран на двойна турбовентилационна технология за течно охлаждане. Това е характеристика, която ще предложи оптимални възможности за гейминг, независимо колко дълго продължава сесията ви с любимата игра.

Специалистите на Lenovo са създали интегрирана система за разсейване на топлината, която ще гарантира, че смартфона работи на оптимална температура във всяка една ситуация. Няма да е изненадващо, ако устройството споделя дизайнерски линии със своя предшественик. 

Другите спецификации ще включват голям 6.9-инчов дисплей с Full HD+ резолюция, 720Hz Touch Sampling Rate и 144Hz опресняване на кадрите. Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор, който е допълнен от 16GB RAM. Батерията ще е със заряд от 5500mAh и ще поддържа 90W зареждане.

В задната част ще има 64МР камера, като селфи сензора е с 44МР резолюция. Остава да разберем каква ще е цената за европейския пазар.

 

Още от Digital: Имат ли бъдеще геймърските смартфони с Android