Lenovo са си партнирали с дизайнери на компанията Ducati в разработката на интересно устройство. Неговото име е Lenovo Ducati 5 и представлява лаптоп, който ще се продава в лимитирана серия на пазара. Първото нещо, което ще ви направи впечатление са червените ивици, които са характерни за спортните мотоциклети на Ducati. Допълнителният калъф за пренасяне на Lenovo Ducati 5 има същия уникален модел на шева използван  в седалките на мотоциклетите с бранда Ducati.

 

 

В долната част има специален компонент, който наподобява дизайна на ауспусите на моторите на италианския производител. Феновете на Ducati също така имат още една причина да искат да се сдобият с лаптопа. Причината е, че при включване устройството издава звук идентичен с този при стартирането на мотоциклет на Ducati. По този начин преносимия компютър предлага съчетание между най-отличителни дизайнерски линии на двете компании, съобщава SlashGear.

 

 

Teхническите спецификации на Lenovo Ducati 5 включват 14-инчов Full HD дисплей с яркост от 300 нита и Intel Core i5-1035G1 процесор от десета генерация, 8GB RAM и 1TB SSD диск. Оптималното качество на звука се гарантира от два високоговорителя с технологията Dolby Audio. Вградената батерия осигурява до 12 часа време за работа с едно зареждане. Lenovo планират да произведат лимитирана серия от едва 12 000 бройки на устройството. Феновете на Ducati ще могат да се сдобият с интересния лаптоп от април на цена от €899.

 

 

Oще от Digital: Какво трябва да знаем за първия лаптоп в света с гъвкав дисплей Lenovo ThinkPad X1