Купете LEMFO LEM9 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Със сигурност вече сте го забелязали на екраните си. Това е спортният Smart часовник LEMFO LEM9. Това е джаджа, която има толкова много и интересни функции, че вече нямаме търпение да ги споделим с вас. Да започваме. 

В кутията, освен часовника има кабел за зареждане, магнитна зарядна станция и отвертка. Последната служи, за да отвиете винтовете, които държат капаче в задната част ма LEM9 и за да достигнете до слота за 4G LTE SIM карта. Да, този Smart часовник ви дава възможност да го използвате и като телефон. Микрофонът в дясно и високоговорителят в ляво ви позволява да провеждате телефонни разговори. Освен това имате и камера, която ви позволява да провеждате видео разговори, включително и онлайн.

Самата камера е цели 5MP и качеството с което снима е много добро. Можете да я използвате и за да правите снимки, които последствие да разглеждате в галерията на телефона, който има операционна система Android 7.1.1. Но за софтуера след малко, сега ще спрем поглед върху дизайна на часовника.

Той е открито спортен, но не прекалено, че да не изглежда добре на ръката ви, когато сте облечени елегантно. За стила допринася металната горна част около безела, тя е с графитено сив цвят. Останалата част от корпуса на LEMFO LEM9 е матиран черен поликарбон. Метална е и закопчалката долу. Грапавата силиконова каишка продължава естествената линия на самия часовник. Тя е подходяща за китка с обиколка до 23см. Както знаем, днес става все по-модерно да се носят големи часовници и този идеално се вписва в тенденциите с диагонал на корпуса от 50.5мм и дебелина  16.5мм. Корпусът е с IP67 защита, която ви позволява да мокрите часовника, без да се притеснявате от повреди, но имайте предвид, че това не означава да плувате с него. Часовникът има два бутона – един за активиране и един за връщане назад в менюто.

То е направено максимално достъпно и опростено. За да го изведете, слайдвате на ляво. Вариантите за изглед са два, като който и да изберете от Настройките за „App List Style“, ориентирането в приложенията е много лесно и удобно. Имате и различни варианти за изглед на самият часовник, който ще се появи върху дисплея с диагонал от 1.39". Сигурно вече ви е направило впечатления, че дисплеят е много ярък и с наситени цветове. Тайната на успеха се крие в това, че LEMFO са използвали AMOLED матрица. Резолюцията ѝ е 454 на 454 пиксела, което изначава, че цялата кръгла повърхност е заета от активен дисплей, върху който няма мъртви зони.

Тестовете ни показват, че дисплеят е достатъчно добре видим, дори когато сме навън и грее ярко слънце. Високата яркост обаче не оказва прекалено голямо влияние на времето за автономност с едно зареждане, защото часовникът има на разположение Intelligent Power Saving режим, който намалява оптимизира консумацията на енергия. Можете да стартирате екрана посредством механичният бутон, но и активирайки функцията Screen on raising. Тя при отчитане на това характерно движение, сама активира дисплея. Можете да направите така, че винаги на екрана да свети час, да регулирате яркостта и времето след което сам да гасне екрана.  Батерията на LEMFO LEM9 е с 600mAh заряд. Тя гарантира до 5 дни автономност с едно зареждане. Самото зареждане става посредством споменатата по-рано магнитна докинг станция. Тя се свързва чрез пълноразмерен USB порт към зарядното на телефона ви, към лаптоп, телевизор, монитор, настолен компютър или PowerBank.

Часовникът има още доста функции, като няма да ви изброим всички, защото ще ни трябва време за поне още едно ревю. Преводач, календар, часовник, камера, галерия с направените снимки, музика, звукови записи и файлове са само част от тях. Ще акцентираме върху това, че в корпуса на LEM9 има GPS модул, който ви позволява да използвате навигационната система на Google. Имате още крачкомер и пулсомер които разкриват меню с 9 спортни активности, в които можете да задавате цели за постигане. Тук ще отбележим, че още с първоначалното му стартиране – часовникът иска да въвеждате собствените си данни – пол, ръст и тегло. Като това му позволява да изчислява най-точно резултатите при тези спортни активности.

 

LEMFO LEM9 работи бързо и безпроблемно, като това е съвсем очаквано предвид, че в тялото му е побран доста сериозен хардуер.  централен процесор MediaTek MTK6739, 1GB DDR3 RAM и 16GB сторидж.

Smart часовникът на LEMFO може да се свързва със смартфони с Android и iOS операционна система. Като още със стартирането на  часовника, пред вас излиза QR код, който трябва да сканирате със смартфона си, като преди това трябва да активирате и Bluetooth на него.

След като вече изгледахте видео ревюто което Digital.bg посвети LEMFO LEM9, вече знаете, че това е един доста интересен и мултифункционален Smartwatch. Ако искате да разберете повече подробности за техническите му параметри, както и на каква цена се предлага той в този момент в България, можете да посетите официалният сайт на вносителят на LEMFO – Smartfonix.com