Купете LEMFO LEM10 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако преди години Smart часовниците бяха със съвсем базови функции, то днес някои от тези устройства имат толкова много функции, че дори успяват да заместят до голяма степен смартфоните, изземвайки част от функциите им. Нагледното доказателство на това твърдение се казва LEMFO LEM10, с който Digital.bg ще ви запознае обстойно в това свое видео ревю.

 

LEM10 е един от флагман моделите на марката LEMFO, която познаваме с бюджетните ѝ умни часовници, които също сме ви показвали на сайта си. Макар и малко по-скъп от тях, LEM10 е с много по-ниска цена в сравнение с конкурентите си, които могат да предложат същите, че дори и по-малко екстри. А те не са никак за подценяване, но всичко по реда си, ще започнем с дизайнът на устройството. Той е изчистен, елегантен, футуристичен и много ефектен. Основната част на квадратният корпус е алуминиева, като на 4 места, в ъглите благородният метал е прекъснат от поликаробон. Това е наложено от факта, че вътре в тялото са вградени Wi-Fi модул и 4G LTE антена. След като развинтим тези два винта със специална отвертка която имаме в комплект с часовника, получаваме достъп до слот за SIM карта.

 

Да, LEMFO LEM10 може да се използва самостоятелно като телефон чрез който да провеждате разговори, включително и видео разговори онлайн, защото в горната част на дисплея е вградена 2MP камера. Под тази дупчица в ляво е микрофонът, а в дясно има доста силен високоговорител. С този часовник буквално сте като агент 007 от филмите за Джеймс Бонд. IPS тъчскрийн дисплеят на LEMFO LEM10 е доста голям – диагоналът му е 1.82“. Напълно достатъчни за браузване, да правилно чухте – тук можете директно да разглеждате интернет страници. Като не е задължително да сте поставили в часовника SIM карта, решихме да свържем LEM10 към офисният ни рутер и както е видно от кадрите на екраните ви, без проблем влезнахме в Digital.bg през браузъра.

 

Резолюцията на дисплея е 360х320 пиксела, като цветовете му са доста реалистични. Яркостта се регулира, като при максимум, дисплеят е добре видим, дори навън да грее ярко слънце. В комплект имате и допълнителен протектор за дисплея. Корпусът на часовника е с IP67 защита, която ви позволява да го мокрите без притеснение.

Позволява го и каишката, която е направена от специален бързо съхнещ текстилен материал. Тя е направена така, че да побира китки с обиколка до 24см. Каишката е 23мм и е захванатата посредством бързи патенти.  Дизайнът на часовника е унисекс, но размерите му го правят по-подходящ за мъже, защото корпусът е с размери  51.2мм на 41.2мм. След няколко часа с часовника върху ръката си, мога да кажа, че каишката не запарва, не изпитвам дискомфорт заради по-големият корпус на моменти дори забравям, че съм с часовник на ръката си. Носейки и други Smart часовници, винаги когато работя с лаптопа си ги свалям, за да не надраскам корпуса му със закопчалката им. Тук обаче подобен проблем няма, защото в долната част материалът е текстилен и реално метална закопчалка липсва.

 

В корпуса на часовника се крие доста сериозен хардуер, начело на който стои процесор MT6739, 1GB RAM и 16GB памет. Дори операционната система е почти същата като на смартфон - Android версия 7.1. Менюто е лесно за ориентиране, като избирането на икони в него е направено много интуитивно, няма нужда да се стараете да натиснете желаната от вас, просто преместете с пръст по тъчскрийн и тя ще се уголеми.  За да се връщате назад в менюто, се използва кръглият горен бутон.

От настройки можете да избирате между доста и разнообразни изгледи за визията на стартовият екран. Оставаме изключително приятно изненадани, какви възможности ни предоставя операционната система на LEMFO LEM10. Тук има приложение за превеждане на глас, снимки и текст.

 

Будилник, съобщения, гласови бележки,  календар, прогноза за време и дори навигационната система на Google с GPS+GLONASS сателити. Имате също така възможност да си свалите Facebook, Twitter, WhatsApp и Youtube. Часовникът има и фитнес приложение, което подредством вграният си пулсомен, жироскор, GPS и други сензори, прави пълен мониторинг на спортните ви активности .

Батерията която дава енергия на часовника е с 700mAh заряд и гарантира 2 дни активна работа с едно зареждане. По отношение на свързването си със смартфон LEMFO LEM10 също е универсален. Умният часовник е съвместим с Android и iOS устройства.

 

Е, вече се убедихте, че LEMFO LEM10 е един изключително функционален и интересен Smart часовник. Ако искате да разберете на каква цена се предлага той към момента в който гледате това видео ревю, можете да посетите официалният сайт на вносителя на LEMFO – Smartfonix.com