Купете Leagoo Power 2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

През 2018г. вече не са единици смартфоните които в замяна на не много висока цена ни дават красив дизайн и добри технически характеристики. За съжаление обаче един от най-големите проблеми все още остава нужда от често зареждане, защото големият заряд на батерията би довел до увеличаване цената на смартфона. За щастие обаче всяко правило има и своите изключения. В това видео ревю, Digital.bg ще ви покаже смартфона Leagoo Power 2, той е красив, бърз, надежден, с двойна камера, ниска цена...и както подсказва самото му наименование - с добра батерия.

Leagoo Power 2 идва в тази ефектна кутия, която е в характерният за бранда зелен цвят. Към телефона, освен книжки с инструкции, кабел за пренос на данни и зарядно, получавате безплатно протектор за дисплея и прозрачен силиконов кейс. Екстра която почти винаги съпътства смартфоните на китайската марка, независимо от това в кой ценови клас са те. Както вече поменахме Power 2 е съвсем бюджетен, но ето, че приятните изненади при него започват още тук.

 

Следващото нещо което ни прави приятно впечатление е присъствието на Fingerprint сензор върху гърба на телефона. До скоро с тази екстра можеха да се похвалят само скъпите смартфони, но ето, че отключването с пръстов отпечатък вече е налично и при нискобюджетен модел като Power 2.

 

Дизайнът на смартфона е елегантен и изчистен. В същото време ако погледнем от близко периферията на корпуса, ще забележим нестандартната ѝ многослоеста форма. При камерите върху гърба, също има много интересни хоризонтални линии които чудесно кореспондират със стила който Leagoo са наложили. С размери 146мм на 72мм, телефонът е удобен за държане с една ръка вертикално при разговори или хоризонтално когато браузваме, играем игри или гледаме видео. Целият корпус на смартфона е направен от поликарбон, като гърбът и периферната лайсна са от едно цяло парче.

 

След като ги свалим, пред нас се разкрива достъп до общо 3 слота - 2 за SIM карти и 1 за microSD памет. И друг път сме казвали, че това разположение е много по-удачно от все още масовите хибридни слотове, които не само ни лишават от една SIM за сметка на допълнителна памет, но и ни принуждават да рестартираме смартфоните си всеки път когато искаме да извадим външната памет. Всички изходи и приложения са изнесени в 2 от периферните страни на Leagoo Power 2. Бутонът за активиране и курсорът за звука са в ляво, а 3.5мм аудио жак и microUSB порта - горе.

 

 

И тук отново ще поздравим Leagoo за инженерната мисъл. Това разположение е много по-практично в случаите когато зареждате телефона си и успоредно с това правите нещо на него. Ако microUSB-то беше долу, неминуемо след известно време ще се сблъскате с проблем с кабелите си. Е такъв тук няма да се появи.

 

Дисплеят на Leagoo Power 2 е със средностатистически размер от 5". Достатъчно голяма зрителна площ за работа и забавление, но не прекалено много, че да прави телефона неудобен за употреба с една ръка или за носене в по-малки джобове. Дисплеят е IPS с HD резолюция и както и сами можете да се убедите от кадрите на екраните си - е доста ярък.

 

Така без проблем ще работите с Power 2 на открито, под ярко слънце, като дисплеят ще остане достатъчно добре видим. Цветовете които пресъздава дисплея са достатъчно реалистични и наситени. Много наши зрители и читатели се интересуват, дали тестваните от нас смартфони имат LED индикация за пропуснати обаждания и нотификации. Както виждате, при този такива са налични.

 

До тук с видимото за очите в корпуса на Leagoo Power 2. Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона. В нея ще разгледаме и тестваме хардуера ,софтуера, батерията и камерите му. Разбира се, ако сте прекалено любопитни и искате да разберете в аванс какви са техническите характеристики на Leagoo Power 2 – можете да ги откриете на официалният сайт на вносителя на марката за България – Smartfonix.com