Sidewalk Labs е едно от най-интересните подразделения на компанията Alphabеt, която планира да използва най-модерните технологии в създаването на футуристичен град на бъдещето. За да постигнат тази цел те вече са започнали наемането на различни специалисти с богат опит в тази сфера и също така възнамеряват да провокират публична дискусия за построяването на този смарт град. Данните разкриват, че самия проект е с кодовото име "Project Sidewalk", като идеята за него е лансирана от Лари Пейдж още преди три години, но ето, че чак сега започна да намира реализация, съобщава AndroidHeadlines. 

 

Сега разбираме, че Alphabet нямат намерение да го изградят от нулата, а за целта ще изберат вече съществуващ град, в който ще инвестират и ще започнат да строят неговата инфраструктура. По този начин те първо трябва да получат одобрението на властите и федералните правителства, като искат да го използват и като реална сцена, в която тестват изцяло нови технологии. Компанията ще се нуждае от доста време и финансови средства, за да изгради футуристичния град на бъдещето, но още сега осъзнава, че за това ще е необходима много широка обществена подкрепа.

 

Припомняме ви, че това е само една от иновативните идеи на Alphabet, което пък е и основната причина за създаването ѝ, a останалата част от доходоносния бизнес да продължи да оперира под шапката на Google. Личното участие на Лари Пейдж в този проект е сигурна гаранция, че ни очакват много интересни неща в следващите месеци около реализирането на "Project Sidewalk". Ще е много любопитно да видим как ще изглежда първия смарт град създаден от една от най-големите технологични компании в индустрията. 

 

Вижте компанията Alphabet иска да построи футуристичен град на бъдещето