Лари Пейдж вече е фокусирал вниманието си върху различни бизнес инициативи и вече не е толкова активна част от Google. Съоснователят на компанията привлича вниманието ни с проект, който носи името "Shoo The Flu". Всъщност това е част от концепцията да се създаде универсална ваксина срещу грип. Финансирането се извършва от дружеството Flu Lab, което е собственост на Лари Пейдж и на този етап е в размер на милиони долари.

 

Вече се разпространяват безплатни проби на ваксината в някои училища в Оукланд Калифорния, съобщава BusinessInsider. Те могат да бъдат получени от децата по време на училищните часове и само първият етап от този интересен проект. Според официалните данни на Световната здравна организация (СЗО) повече от 650 хил. души умират от грип всяка година. Желанието на Лари Пейдж е да помогне за справянето с проблема.

 

 

Идеята е двете компании "Shoo the Flu" и Flu Lab да бъдат обединени в съвместно дружество, което ще се случи в следващите месеци. Все още няма данни дали компанията има амбиции да разработва ваксини и за други болести. Oсновен акцент в дейността им ще продължат да бъдат децата. Според данни на анализаторите засега Лари Пейдж е прехвърлил над $4 млн. от своя Carl Victor Page Memorial Foundation за финансиране на тази инициатива.

 

Още от Digital: Защо Лари Пейдж и Сергей Брин са искали да кръстят Google с името BackRub