Смартфоните с три и четири камери на гърба от години се превърнаха в стандарт за технологичната индустрия. В момента можем да открием такива устройство в средния и дори бюджетния ценови клас. Предимствата за потребителите за снимане на атрактивни снимки и клипове са разнообразни, тъй като мобилните устройства вече предлагат съчетание между телефото, макро, Ultra-Wide и Depth Sensor камери.

Конкуренцията между производители също така допринася за еволюцията на камера технологиите в индустрията. На този етап, обаче подобни иновации все още не намират в място в лаптопите, което вероятно ще се стори странно на доста хора.

Дори премиум моделите на компании като Samsung и Apple се придържат към включването на един сензор с HD резолюция, който е подходящ за видео разговори.

Ситуацията, обаче може да се промени драстично още в следващите месеци. Данни на DigiTimes разкриват, че първите лаптопи, които са оборудвани с две камери ще бъдат представени на пазара през 2021г. Активен интерес към тази възможност проявяват редица от големите производители.

 

 

Според информацията новата тенденция при преносимите компютри ще бъде включването на стандартна камера, която е допълнена от широкоъгълен обектив. Това съчетaние не е случайно и е особено подходящо, тъй като ще предостави по-добри възможности за видеоконферентни разговори.

Независимо от поддържаната резолюция добавянето на Wide Angle камера е интересно решение, с което да изглеждате още по-добре, докато използвате приложения за комуникация. Позиционирането на втората камера в предната или задната част на дисплея ще бъде решение, което зависи от самите компании.

Така например интеграицята на камера във външната част на екрана е полезно да правите снимки от вашата гледна точка без да се налага да прибирате дисплея. Няма да е изненадващо, ако вече видим и камера с по-висока резолюция от 5MP и 8MP сензори, които сега са популярни в индсутсрията.

Вграждането на няколко различни камери в съвременните лаптопи определено ще се хареса на повечето потребители и ще подобри по интересен начин тяхната функционалност.

 

Още от Digital: Голям или малък лаптоп? Кой за какви цели да изберем (Видео)