Гъвкавите дисплеи са една от най-интересните иновации при смартфоните. Първите модели с този дизайн все още са доста скъпи, но с течение на времето проблема ще бъде преодолян. В дългосрочен план технологията ще намери приложения в други популярни джаджи. Lenovo се превърна в първата компания, която създаде гъвкав лаптоп, но едва ли дълго време ще остане единствената в този сегмент.

Иновативното устройство бе показано на няколко технологични събития, като вече ви информирахме, че първият гъвкав лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold може да се купи за $2499. Един от най-големите производители на хардуер също има доста амбициозни планове за популяризирането на технологията. Представители на Intel вече са започнали разговори със своите партньори относно възможностите за съвместно сътрудничество в разработката на гъвкави лаптопи.

Ако всичко върви по план през втората половина на годината ще видим нова генерация устройства на водещите производители, които имат процесори на Intel и екрани, които могат да се сгъват и заемат различни позиции.

 

 

Разработката на новата серия гъвкави лаптопи вече е във финална фаза, като Intel тестват специална серия процесори, за да се възползват максимално от иновативния дизайн. На този етап не разполагаме с допълнителни детайли, но вероятно най-големите производители ще харесат идеята на Intel.

От Digtimes смятат, че цената на гъвкавите лаптопи ще е от порядъка на $2450, което е сходна стойност с Lenovo ThinkPad X1 Fold. Toзи проект е доста интересен и наподобява начина, по който допринесе за навлизането на атрактивните ултрабуци на  пазара.

По всичко личи, че гъвкавите екрани се превръщат в следващия водещ тренд в индустрията.

 

Още от Digital: Samsung, Intel и Microsoft ще си партнират за да популяризират гъвкавите лаптопи