Често при избора на бъдещият си лаптоп, бизнес потребителите имат един много важен критерий и това е размерът на устройството. Колкото се може по-компактен, за да могат да го носят на всякъде със себе си, без да им тежи, без да заема прекалено много място и да е колкото се може по-удобен. Съгласете се, особено в ръцете на крехка дама, компактният корпус е много желан.

Разбира се има и други технически фактори, които не са за подценяване. В това наше видео ревю, ще ви покажем от близо именно един лаптоп, който покрива всички изброени до тук фактори. Уважаеми дами и господа Lenovo Yoga Slim 7 (13).

Както и при другите представители на Yoga семейството на Lenovo и тук компанията залага на много елегантен и изчистен дизайн. Преобладаващи са отсечените линиии, като в задната част има заобляне. То идеално пасва на отварящият механизъм, който изглежда като еднокомпонентен, но реално се състои от две панти в двата срещуположни края.

Горният капак се отваря лесно и в същото време в отворено положени стои стегнато и не се разклаща. И друг път сме изтъквали в ревютата си това като голям плюс при компактните лаптопи, с които често се случва да работим в скута си по време на пътуване със самолет, автобус или автомобил. Който се е сблъсквал с тази ситуация знае, че постоянното клатене на дисплея при всяка неравност е изключително дразнещо. Е тестът ни в реални условия показва, че с Yoga Slim 7 (13) няма да имате този проблем.

Целият корпус на лаптопа е направен от алуминий, като това от една страна е красиво премиум решение, от друга влияе добре на теглото, което е само 1250гр, а го има и момента, че алуминият приема и предава топлина много по-добре от пластмасата и по този начин корпусът на Yoga Slim 7 се превръща в много добър пасивен охлаждащ хардуера елемент. А тук хардуерът е доста сериозен, но за него ще говорим малко по-късно.

 

 

В най-издадената задна част, корпусът е дебел 14.9мм, като към предната част профилът става по-тънък и достига до едва 13.9мм. Като база за сравнение последният MacBook Air е дебел 1.61мм и тежи 1290 гр. Всъщност именно ултрабукът на Apple е един от преките конкуренти на Lenovo Yoga Slim 7 (13), защото е с абсолютно същия размер на екрана и е насочен към същият тип бизнес потребители и хора, които просто искат да имат най-доброто, което се предлага на пазара. В прекия двубой при размери и тегло MacBook Air отстъпва. Основните размери на Slim 7 също са по-компактни 296.9мм на 208.55мм, спрямо 304.1мм на 212.4мм при Air.

Общите ни впечатления от сглобката на лаптопа са много добри. При теста с директен натиск и опити за усукване на корпуса, не отчитаме сериозно поддаване, за което разбира се допринася липсата на пластмаса, която е заменена от алуминий. Също така не се чуват припуквания и скърцания. По всичко личи, че Yoga Slim 7 ще върши дълго време работа на собственика си.

Който няма и да му се налага да го почиства често. По корпуса на ултрабука на Lenovo почти не остават следи от пръстови отпечатъци. Като имайте предвид, че тестваме устройството в по-тъмният цвят Iron Grey, който се предполага че събира повече отпечатъци. При по-светлия Light Silver те са не би трябвало изобщо да се забелязват. И двете цветови разновидности са универсално подходящи, както за мъже, така и за дами.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Lenovo Yoga Slim 7 (13). Тя по традиция за Digital.bg е технически насочена. В нея ще обърнем внимание на дисплея, хардуера, периферията и батерията на устройството.