Тези от вас които следят видео ревютата на Digital.bg, със сигурност знаят, че когато показваме модел Yoga от семейството на Lenovo, то винаги предстои да видят нещо интересно, функционално и запомнящо се. Точно такъв е и 15-инчовият C740, с който ще ви запознаем в това обзорно видео.

Хибридният лаптоп е с гъвкав отварящ механизъм, който ви позволява да го използвате още като презентационна дъска и таблет. Всъщност можете да го използвате и с още куп предназначения, за които единственото условие е да имате богато въображение и креативност.

 

 

Корпусът на  Lenovo Yoga C740-15 е изцяло метален и се предлага в две цветови разновидности - Mica и Iron Gray. Материалът освен красив и придаващ премиум излъчване, служи и като естествен охлаждащ елемент. Въпреки компактните си размери, 2 в 1 лаптопът има направо огромна клавиатура с удобни за писане бутони, в комбинация с нъмпад нумерационен блок в дясно. Бутоните са със силна подсветка и са правят клавиатурата подходяща за работа вечер на тъмно.  Тъчпадът също е доста обширен, поддържа мултитъч и разпознаване на жестове.

 

 

Габаритите на корпуса са изключително компактни - 357.8мм на 235.35мм, с дебелина от 16.02мм в предната част и 18.25мм в задната. Разликата идва от там, че тялото стои под лек наклон, удобен за работа със споменатата клавиатура.

 

Дисплеят е е с 15.6" диагонал и FHD резолюция - 1920х1080 пиксела. Имате възможност за избор между два варианта на матрицата - VESA400 HDR с Dolby Vision 4, тъчскрийн функционалност и 500 нита яркост или IPS Dolby Vision 4, отново със сензорен екран, но с 250 нита яркост. Рамката около дисплея е съвсем минимална - 3.92мм в тестните страни и 7.5мм в горната.

 

 

При хардуера можете да конфигурирате машината с централни процесори 10-та генерация Intel Core i7 и Core i5. Видео картата е интегрирана, а RAM паметта е 8GB, 12GB или 16GB DDR4. При вградената памет вариантите са PCIe SSD с обем 256GB, 512GB или 1TB. Нещо което ни впечатлява е, че в това компактно тяло е побрана батерията която гарантира над 10 часа автономна комбинирана работа. Ако намалим яркостта на дисплея, капацитетът може да скочи до 15 часа. В комплект с лаптопа има и бързо Rapid Charge зарядно.