В това свое видео ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже един малко по-специален лаптоп, който е предназначен за хора, които искат да бъдат извън стандартните норми, да бъдат забелязани и да притежават продукт който няма да остарее морално в близките години, а технически би се справил дори с по-сериозни изпитания. Уважаеми дами и господа, представяме ви Lenovo Yoga C740-15IML.

Казваме цялото наименование на модела, защото при Lenovo понякога само една буква или цифра в името, може да означава коренно различно устройство. При C740-15IML несъмнено основен акцент е красивият и запомнящ се дизайн. В него преобладават изчистените линии с отсичане и плавна преливка на периферните части, видимо заоблянията са ясно изразени в задната част и това има обяснение. Като един типичен представител на Yoga семейството и този лаптоп е хибриден. Тоест може бързо и лесно да се превърне в таблет или презентационна дъска. Механизмът му на отваряне ни е добре познат от други подобни модели на Lenovo и е доказано здрав и безпроблемен. Горният капак може да се отвори с един пръст, а в същото време се движи стегнато и плавно, без да позволява на дисплея да се разклаща в отворено положение.

Корпусът на лаптопа е метален и е изпълнен в един единствен цвят, като дори долната част и клавиатурата са решени в него. Единственото минимално изключение е рамката около дисплея, но черният цвят там е наложителен, за не изглежда сякаш картината стои като затворена. Доказано е, че очите възприемат много по-добре черните рамки около екрана, в сравнение със светлите. Всъщност рамката около 3 от страните на дисплея тук е съвсем малка. Така Lenovo постигат съвсем компактни размери при Yoga C740-15IML. Лаптопът е с габарите 357.8мм на 235.35мм. Като база за сраенение Asus ZenBook Flip 15 UX561UD е 364мм на 246мм, а HP Envy x360 15 359.7мм на 248.8мм. Както виждате цифрите при дълбочината при тях са доста по-високи. Същата тенденция се наблюдава и по отношение на миналогодишния модел Lenovo Yoga 730-15IKB, който е с корпус с размери 360мм на 249мм. Yoga C740-15IML може да се похвали още с доста тънък профил от 17.25мм и тегло под 2кг, което за този размер лаптоп си е малко.

Въпреки компактните си размери, периферията на хибридният лаптоп има всичко от което може да има нужда един съвременен потребител. В дясно е бутонът за активиране, а под него два бързи USB 3.0 Type-A порта. В ляво има още два бързи порта за пренос на данни, но USB 3.1 Gen 1 Type-C, до тях има и комбиниран аудио жак. Ако искате да използвате VGA, HDMI иUSB Type-A, това се случва с помощта на 3 в 1 адаптер. Тук е момента да отбележим, че Yoga C740-15IML се зарежда поредством единия USB порт, който е мултифункционален. Тоест когато не зареждате лаптопа, може да използвате порта за други цели. Зарядното на лаптопа както много други неща е по-специално. То е 90 вата, но за батерията ще си говорим малко по-късно. Безжичната интернет връзка от последно поколение и с двойна антена Wi-Fi 6 стандарт.

 

Клавиатурата на C740-15IML е пълноразмерна и между бутоните ѝ има достатъчно разстояние, че да не натискате неволно съседни бутони при при бързо въвеждане на текст. Бутоните са с А-симетрична ергономична форма и прилягат добре към пръстите ни. В дясно имате малко по-сбити нъмпад блок, но все пак такъв има. Като неудобство в определени ситуации ще отчетен прилепеният Enter  бутон и двойният стрелкови курсор. Тъчпадът е от моноблоков тип и двата помощни бутона са скрити под общата равнина.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на хибрида Lenovo Yoga C740-15IML. Там ще подходим технически и ще споделим впечатленията си от дисплея, хардуера и батерията на устройството.