Вижте още: Геймърски Лаптоп Lenovo Ideapad Y700 GTX 960M - Дисплей, Периферия, Клавиатура и Батерия

 

На всеки от нас се е случвало да търси нов лаптоп, като за разлика от преди години, днес пазарът ни предлага какви ли не варианти - от съвсем бюджетни за под 500лв, до същински мобилни работни станции или геймърски чудовища за хиляди левове. Има обаче един клас, който наричаме "Мощни мобилни мултимедийни лаптопи", в него целта е в колкото се може по-компактно тяло да се побере мощен хардуер, а в същото време цената да не бъде извънземна. Точно на тези критерии отговаря лаптопът който виждате на екраните си. Уважаеми любители на новите и интересни технологии, Digital.bg представя LENOVO Ideapad 700 15.

 

 

Тук е момента да акцентираме върху нещо важно – в портфолиото на Lenovo има още един лаптоп със същото име, но към него е добавена буквата Y. Става дума за геймърският Lenovo Y700-15ISK който ви показахме в началото на тази година. Той също е доста интересен и не по-малко колоритен от тестваната днес машина.  Ако ви е интересно да разберете повече подробности за Y700, директен линк към ревюто му сме добавили тук долу.

 

Дизайн

Да започнем сега от дизайна на тестваният днес Ideapad 700. Той е доста ефектен, разчупен, но в същото време не прекалено натрапващ се. Имаме отсечени и А-симетрични форми, които обаче не са чак толкова нестандартни, че а не се харесат на феновете по-класическата визия. Корпусът е направен от софт тъч пластика, по която прах не личи, но пък остават следи от пръстови отпечатъци. Второто се отнася само за черната версия която тестваме ние, при бялата подобен проблем няма. Независимо, че става дума за 15.6” лаптоп, LENOVO Ideapad 700 има 22.7мм профил. Реално по този критерий, машината се включва дори в нормите на Intel, за да носи прозвището Ultrabook.

 

 

Отливката на отделните елементи и сглобката помежду им е добра. При опити за кривене не се появяват припуквания, скърцания или други паразитни шумове. Шасито е здраво, а движението на горният капак става плавно, дори с един пръст. В максимално отворено положение той не се поклаща.Формата на централната панта позволява капакът да се отвори почти водоравно. Много ефектно Lenovo са съчетали отварящият механизъм със стерео озвучението. Говорителите му са разположени в двете страни и насочват звука към вас когато работите. Много добро дизайнерско решение под което са скрити JBL говорители с възможност за Dolby Home Theater.

 

 

Бутоните на клавиатурата са с неправилна, ергономична форма, която прави удобството при продължително въвеждане на текст още по-голямо. В същото време, друг важен фактор е по-голямото разстояние между самите бутони, така опасността от неволни натискания на няколко бутона едновременно се свежда до минимум. Единственото нещо което до някъде не ни харесва е, че при натиск клавиатурата поддава, но това е съвсем очаквано, предвид, че лаптопът е толкова тънък, а корпусът му е пластмасов.

 

 

Не, че Lenovo не са могли да използват метал – както знаем едни от най-здравите и красиви алуминиеви лаптопи са именно на този бранд, но ако бяха използвали благородният метал тук, цената на Ideapad 700 щеше да скочи. А както вече казахме, основната идея на този лаптоп е да ни даде максимално добра производителност, в колкото се може по-компактно тяло, като при това цената да остане достатъчно достъпна.

 

 

Макар рядко да използваме тъчпада за игра на игри - този тук е изключително подходящ заради механичната си основа. Всеки клик е съпроводен от характерен звук. Това обаче е нож с две остриета, защото пък на тези които ще използват Ideapad 700 за стандартна работа, звукът първоначално може да се стори малко странен. Това се получава, защото при повечето тъчпади при лаптопи, механични са само помощните бутони, а основата е сенситивна.

 

Очаквайте

Очаквайте и втората част на видео ревюто което посветихме на лаптопа LENOVO Ideapad 700, в нея предстои да ви запознаем с неговият хардуер, да тестваме дисплея, периферията и батерията.