Вижте още: Лаптоп Lenovo Ideapad 700 - Дизайн

 

Вече го познахте, на екраните ви е LENOVO Ideapad 700 15, лаптоп който екипът на Digital.bg започна да разглежда преди ден. В първата част на видео ревюто което му посветихме, ние ви запознахме с неговият дизайн, който определихме за комбинация между класически и модерен, подходящ за всеки тип потребители. Тествахме материалите от които е направена машината, клавиатурата, тъчпада и отварящият механизъм на дисплея.

 

 

В случай, че сте пропуснали да гледате въпросното видео, директен линк към него ще намерите над тази статия. Но не бързайте да кликвате там, сега останете с нас онлайн, защото в тази втора част на обзора, предстои да ви запознаем с хардуер, дисплей, периферията и батерията.

 

Дисплей

Както става ясно и от наименованието на Lenovo Ideapad 700 15, дисплеят му е с 15.6” диагонал. Това е IPS матрица чийто панел е с Full HD разширение. Както и преди сме казвали в ревютата си 1920х1080 пиксела е идеалната резолюция за работа и игра на игри - тоест основните предназначения за които ще използваме лаптопа. С плътност от 141ppi и 0.18мм размер на всеки от пикселите, образът е достатъчно детайлен и дори да се взираме от близко разстояние, няма да забележим с невъоръженото си око очертанията на пикселите.

 

 

Яркостта е доста висока и бележи максималната стойност от близо 300 cd/m2, като разпределението ѝ по цялата площ на дисплея е 87%. Тоест няма ясно разграничаващи се по-тъмни и по-светли петна, които да нарушават цялостният образ на картината. Нещо което определяме за голям плюс е матираното покритие над дисплея, то както знаем елиминира неприятните отблясъци които са характерни за Glare дисплеите при някои лаптопи. От тук автоматично се получават и доста добри, почти водоравни ъгли на странично виждане. Цветовете са реалистични и достатъчно наситени. Ще онагледим това с един от любимите ни тестове, с видео кадри от дивата природа.

 

Хардуер

В основата на хардуера при всички лаптопи от серията 700 на Lenovo стоят 6-та генерация Intel Skylake H процесори, като конкретно нашата тестова бройка е с 4-ядрен Core i7-6700HQ. Това CPU с 6MB кеш, стандартно работи с 2.6 GHz тактова честота, но при нужда от повече мощност се клоква до цели 3.5 GHz чрез Turbo Boost технологията на Intel. Друга технология, наличието на която маркираме тук е Hyper-Threading.

 

 

Вградената видео карта е Intel HD Graphics 530 с до 1050 MHz честота, но освен нея имаме на разположение още и самостоятелен графичен процесор NVIDIA GeForce GTX 950M с 4GB DDR3 памет. Това автоматично, в комбинация с до 16GB DDR4 RAM ни подсказва, че лаптопа не само без проблем ще се справи с всички масови програми за видео и фото обработка, но и ще може да се използва за игра на игри. От тези кадри и сами можете да се убедите, че Counter-Strike върви идеално гладко със 70fps при максимални графични настройки. Супер тежката GTA 5 също не е проблем, при средна графика тя маркира 30fps.

 

 

Вградената памет на Lenovo Ideapad 700 15 може да бъде с различен обем и вид, спрямо индивидуалните ви потребности. PCIe SSD е до 256GB, а SSHD или HDD до 1TB.

 

Периферия

Хвърляйки поглед по периферията на лаптопа, ще отбележим, че тя е идеално подбрана от Lenovo, че да отговаря на изискванията за една универсална геймърска и работна машина. Дори в окомплектовката ѝ има външно оптично устройство DVD Super Multi което се свързва чрез USB.

 

 

Иначе, какво включва стандартният арсенал от изходи и приложения. Имаме общо 3 USB порта, два от които от по-бързата и надеждна версия 3.0, VGA аналогов и HDMI цифров аудио/видео изходи, RJ45 и 4-в-1 четец на карти памет, който разпознава формати SD, SDHC, SDXC и MMC.

 

 

Тествайки безжичната връзка ще отбележим, че Wi-Fi сигналът е много добър. Като съпоставка - където повечето други лаптопи отчитат 50% покритие на интернет мрежата, този бележи 70-80%.

 

Батерия

Батерията на Lenovo Ideapad 700 15 е с 45 Wh заряд, по време на тестовете ни, те се оказват достатъчни за около 5 часа комбинирана работа.