Кризата с коронавирус добива огромни мащаби и целият сват се бори разпространението ѝ. Почти всеки е съпричастен, от обикновените хора, през малкият и средният бизнес, огромни световно известни компании, които променят изцяло продукцията си, за да са в помощ на обществото.  

 

 

В борбата с пандемията от COVID-19 се включи дори дизайнерът Дори Джорджо Армани. Той не само дари 1 милион eвро, но и започна да шие медицински облекла, за да подпомогне бедстващите си сънародници. По негов пример, сега се включва и друг италиански гигант, но от автомобилната индустрия. Цял отдел от завода на Lamborghini, променя дейността си, за да се бори със смъртоносната болест, която към момента на публикуването на тази статия е отнела само в Италия живота на 11 591 души, а заразените са над 100 000.

 

Служителите, които до този момент са се занимавали с изработката на въглеродните влакна в конструкцията и интериорите на суперколите, сега са насочили изцяло ресурса си към борбата с COVID-19. Lamborghini ще шият всеки ден по 1000 предпазни маски и по 200 специални щита за лице, които ще са предназначени за медиците на първа линия, които са най-застрашени от заразата. Специалните щитове ще се правят от 3D принтерите на компанията, по предварително зададен от властите модел, който отговаря на всички мерки за сигурност на Световната Здравна Организация.

 

 

Към момента заводът на Lamborghini е прекратил производството на автомобили и по думите на изпълнителният директор Стефано Доменикали в интервю за CNET - компанията прави всичко възможно по силите си, за да може Италия да спечели тази битка с COVID-19. В знак на солидарност със сънародниците си, Lamborghini осветяват в цветовете на италианският трибагреник всяка вечер сградата на централата в Sant'Agata Bolognese.

 

Прочетете още статията: Световната здравна организация (СЗО) ще представи собствено COVID-19 приложение за смартфони