Италианският производител официално представи най-новото бижу в своето портфолио, който се казва Lamborghini Sian Roadster. Както името подсказва това е кабрио версия на Lamborghini Sian, който видяхме през есента на 2019г.

Новият модел запазва агресивния дизайн и също така добавя още един електрически двигател. Според официалните данни на Lamborghini освен стандартния V12 двигател (819hp) ще бъде интегриран и EV агрегат с мощност от 48 волта и 34 конски сили. 

Oсновната работа на EV двигателя е да асистира работата на бензиновия двигател и да поддържа 

Lamborghini твърдят, че ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за по-малко от 2.9 секунди, което е с едва 0.1 сек. по-малко, спрямо възможностите на купето Lamborghini Sian. Обикновено хибридните автомобили използват батерии, за да съхраняват генерираната енергия и респективно да я използват на по-късен етап.

Вместо това инженерите на Lamborghini са заложили на система от суперкондензатори, която е една от отличителните характеристики на Lamborghini Sian Roadster, съобщава CNet.

 

 

Всеки път, когато бъде натисната спирачката автомобила ще използва изцяло енергия от суперкондензаторите. Lamborghini Sian Roadster ще е достъпен единствено в Blu Uranus цвят и предлага същия агресивен дизайн на неговия предшественик. 

Компанията се е постарала да добави елегантно подвижния покрив, който се прибира точно над кожените задни седалки. Хексагоновата рамка в задната чат също е запазена марка на Lamborghini. Бъдещите собственици на роудстъра ще разполагат с разнообразни опции допълнително да персонализират визията на автомобила

Така например е възможно да инкрустират името или инициалите върху купето и много др. Както повечето предложения на Lamborghini само малцина души ще имат достъп до поредния им суперавтомобил. В конкретният случай става въпрос за лимитирана серия от 19 бройки. 

От Lamborghini дори вече се похвалиха, че вече са ги разпродали, въпреки цената от $3.8 млн. на луксозното возило. 

 

 

Още от Digital: Най-добрите модели Lamborghini на всички времена