Водещите производители постепенно започнаха да изместват своя фокус от традиционните кросоувъри към SUV автомобилите. Компании като Bentley и Rolls-Royce представиха впечатляващите модели Bentayga и Cullinan. Много скоро към тях ще се присъедини още едно популярно име в индустрията, а именно Lamborghini. Италианският производител вече работи усилено над своя първия SUV, който се казва Urus и ще бъде представен официално на 4 октомври, съобщава CNet. 

 

 

Премиерата ще се проведе на уникално събитие в родния град на Lamborghini, a именно Сант'Агата Болонезе в провинция Болоня. Компанията все още пази в тайна повечето технически спецификации на Urus SUV и само загатна за дизайна на предстоящия автомобил. Единственото, което знаем е, че луксозната машина ще използва два V8 турбодвигателя с  максимална мощност от 650 конски сили. Очаква се цената на Lamborghini Urus на пазара да е от порядъка на $200 хил. 

 

 

Впечатляващият SUV ще се продава първо в Европа, което се очаква да се случи през второто тримесечие на 2018г. Навлизането на Lamborghini в този пазарен сегмент е интересно решение, което може да промени баланса на силите в индустрията. Ще трябва да се въоръжим с още търпение, да разберем повече детайли за характеристиките, които ще отличават Urus. Компанията вече обеща да представи нещо различно и уникално. Предстои да видим дали Lamborghini ще успеят да изненадат своите конкуренти.

 

Вижте пет електрически SUV, които ще можем да управляваме до 2020г.