Италианският производител винаги е намирал начини да изненадва своите потребители с агресивния и динамичен дизайн на своите автомобили. Lamborghini работят над множество впечатляващи прокети, които могат да променят представата ни за визията и възможностите на най-бързите автомобили.

Компанията също така е създала интересен модел с името Lamborghini SC20, който взаимства някои дизайнерски елементи от Aventador и Huracan сериите, но предлага и уникални характеристики.  

Taка например Lamborghini SC20 е спортен кабриолет, който освен покрива премахва всички прозорци, включително и предното над волана на водача. Новият суперавтомобил на компанията е разработен от Squadra Corse дивизията на компанията, което гарантира оптимална аеродинамика, спиращ дъха дизайн и олекотен корпус от карбонови нишки.

Lamborghini SC20 се появява приблизително две години след SC18 Alston и предлага невероятна комбинация от креативност и спортно излъчване.

Този модел е почерпил най-голямо вдъхновение от модели като Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster и Concept S, но добавя и собствени иновативни елементи към финалния дизайн.

 

 

Техническите спецификации включват V12-образен двигател с мощност от 759 конски сили, система за задвижване на четирите колела и седемстепенна скоростна кутия. Минималистичната задна част се допълва от масивен спойлер, който допринася за аеродинамиката, въпреки отсъствието на покрив.

Централната конзола включва огромен тъчскрийн, който е взаимстван от Centenario и Sian. Спортните седалки и голяма част от интериора са оцветени в сини и бели елементи.

Въпреки, че нямаме повече детайли за представянето се очаква Lamborghini SC20 да ускорява по-бързо от 0 до 100 км/ч., в сравнение с Aventador SVJ (2.9 секунди), на който е базиран.

На този етап няма информация за цената на впечатляващия автомобил.

 

Oще от Digital: Lamborghini Sian Roadster (2021) e хибриден суперавтомобил с 819 конски сили и цена от $3.8 млн.