Придвижването в големите градове може да е доста досадно заради големия трафик. В тази ситуация най-практичното решение е да използвате велосипед, за да достигнете до желаната локация. Един от проблемите на модерните колела е, че те са твърде големи, което ги прави трудни за пренасяне и съхранение. Именно това доведе до навлизането на различни концепции на велосипеди със сгъваеми рамки. Добър пример в това отношение е Kwiggie, предаде DIgitalTrends.

 

 

Създателите му твърдят, че това е най-компактния сгъваем велосипед, който сме виждали досега. Теглото на Kwiggle е едва 8.5 килограма, а размерите му са 21.6х15.7х9.8 инча, когато е сгъната неговата рамка. По този начин иновативният велосипед може да се прибере в раницата ви и така лесно да го носите със себе си, когато не го използвате. Kwiggle е разработен от германски дизайнери, които твърдят, че са необходими 10 секунди да го разгънете.

 

 

Компактните размери на Kwiggle го превръщат в подходящ избор за транспорт в градските условия. По-малките гуми позволяват на велосипеда да ускорява много по-бързо, в сравнение с традиционните колела. Версията с една предавка може да развие максимална скорост от приблизително 29 км./ч. Създателите на Kwiglle планират да продават и  модели с две или шест скорости. Цената на най-малкия сгъваем велосипед е €1240.

 

 

Вижте как технологиите ще променят начина, по който пътуваме