Биткойн е най-популярната криптовалута и това не е тайна за никого. Въпреки това в интернет може да се пазарува и с други подобни виртуални валути. Добър пример в това отношение е новата инициатива, която се казва CryptoKitties. Както името подсказва тя се възползва от факта, че повечето хора харесват и споделят клипове или снимки на котки в интернет. Още по-любопитното е, че въпросната валута бе представена само преди броени дни, но вече се превърна в бизнес за почти $2 млн., предаде TechTimes.

 

 

Отбелязваме, че въпросната "виртуална" валута е част от игра със същото име, в която потребителите отглеждат котки и се опитат да създадат уникално поколение, което струва максимално повече пари. Само за два дни в интернет се продадени почти 19 хил. подобни същества, чиято стойност се оценява на приблизително $1.7 млн. Пазарните наблюдатели очакват интереса към CryptoKitties да продължи да се увеличава със стабилни темпове в следващите седмици. 

 

Интересна подробност е, че средната стойност за покупка на виртуална котка е около $80, а най-скъпата е купена за над $117 хил. Предстои да видим как ще се развива ситуацията около тази нова криптовалута, но е факт, че подобни методи стават все популярни в интернет.  Можем само да гадаем дали интерактивна игра свързана с отглеждането на виртуални животни може да превърне тази валута в по-скъпа алтернатива на популярните биткойни.

 

Вижте как нов трик на хакерите превръща приложенията за Android в генератор за криптовалута