Google Messages е приложение, което е предварително инсталирано на смартфоните с Android. Това позволява на огромен брой потребители всеки ден да работят със софтуера, за да управляват своите съобщения. Google периодично актуализират Messages с нови функционалности, които да улеснят въвеждането на текст и прикачването на файлове.

В продължение на месеци се провеждат тестове с модерна система за криптиране от "край до край" в приложението Messages за Android. Технологичният гигант иска да изпипа всички детайли, за да предложи тази иновация на потребителите. Добрата новина е, че разработката вече е достигнала финалната си фаза.

Много скоро криптирането ще е достъпно до всички собственици на смартфони с Android. Целият процес вероятно ще изисква няколко седмици, информира 9to5google.

 

 

Важно е да знаете, че криптирането на съобщенията в Google Messages ще работи единствено в разговори между двама души, като са активирани Chat Features  и Data/Wi-Fi функциите.  Технологията няма да е достъпна за класическите SMS съобщения, които не поддържат криптиране, като същото важи за груповите чатове.

Можете да използвате криптиране от уеб версията, където този инструмент е активиран по подразбиране. Google и представители на трети страни няма да могат да виждат съдържанието, което изпращате (текст и мултимедия) в RCS чатовете. Криптирането ще се извършва от Signal Protocol.

Активирането на функцията ще ви покаже икона с формата на катинар в "Chatting with" полето, както и до Send бутона. Технологията преобразува данните в нечетлив текст, който изисква секретен ключ, запазен на вашето устройство.

 

Oще от Digital: Приложението Google Messages вече е изтеглено 1 млрд. пъти за Android