Човешкият ум и фантазия са безкрайни. Доказателствата за това са не едно и две, като в света на технологиите всичко е едно нагледно доказателство за това.

Едва ли някой преди 20 години е предполагал, че в джоба си ще можем да носим едновременно компютър, фотоапарат, телевизор, навигационна карта и още десетки други устройства, под формата на смартфон.

Едва ли някой е предполагал, че автомобилите ще минават на ток стотици километри с едно зареждане, а самото зареждане ще става докато изпием едно кафе.

 

 

При технологиите често химията, физиката и математиката са градивни елементи за успеха. В това видео ви показваме, как с помощта на математика и физика, използвайки въздушната струя, която генерират десет мощни вентилатора, може да се постигне много красива арт композиция.

Подредени в кръг, на равно разстояние един от друг, вентилаторите държат двата леки копринени шала в една треактория, която не им позволява да излезнат извън кръга.

Спокойно можем да кажем, че това е нагледно доказателство за красотата на технологиите, които ни заобикалят в ежедневието ни. Не сте предполагали, че вентилатор, може да създаде тази красота.  Но вентилаторът е само изпълнител, създателят е необятният човешки ум, който го е поставил там.

 

Още от Digital.bg: Фен озвучава играта Super Mario с пиано (Видео)

 

Музика: Bensound.com