Неотдавна, по време на събитието „Galaxy Unpacked 2020“, Samsung представиха 5 нови устройства, като едно от тях беше бизнес флагман смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Благодарение на серия от публикации, още преди премиерата знаехте почти всичко интересно за модела, а няколко дни след появата му на пазара, Digital.bg ви показа и подробно видео ревю на смартфона.

 

Скоро очакваме още една премиера в света на технологиите и тя е на новото поколение Apple iPhone 12 и на производните му модели. Като най-големият от тях се очаква да бъде iPhone 12 Pro Max, като той ще се позиционира, като един от основните конкуренти на Note 20 Ultra, наравно с Huawei Mate 40, който пък се очаква да се появи по време на изложението IFA 2020 в Берлин, в началото на Септември.

При положение, че избраните флагмани струват не малко пари, едно от основните неща, които интересуват потребителите е здравината ми. И то не толкова здравина по отношение на хардуера, колкото чисто физическата здравина на корпуса им. Защото при едно евентуално изпускане, потенциалната смяна на дисплей последствие не е никак евтина. 

Думите ни се потвърждават от факта, колко голям интерес има нашата публикация „Колко струва да се смени счупен сгъваем дисплей на смартфон Samsung Galaxy Z Flip (Видео)“.

 

 

Все още iPhone 12 Pro Max не се е появил, но вместо него, известният с краш тестовете си PhoneBuff, решава да тества здравината на предишното поколение iPhone 11 Pro Max, като го съпоставя с тази на появилият се неотдавна Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Дисплеят му по думите на южнокорейският технологичен гигант е най-здравото, което сме виждали до този момент при смартфон от този висок клас.

Разбира се има удароустойчиви смартфони като тези на CAT и Blackview, които издържат още по-сериозни изпитания, но там вече говорим за почти професионална техника. При Galaxy Note 20 Ultra, Samsung са използвали последното поколение Gorilla Glass Victus закалено стъкло, което е с 25% по-здраво и два пъти по-устойчиво на драскане, в сравнение с предишното поколение на компанията. Именно него са интегрирали Apple при iPhone 11 Pro Max.

 

 

Дали е така в реална ситуация, в която случайно изпускате смартфона?  Във видеото, което сме приложили над тази статия, можете да видите нагледният отговор на въпроса  "Кой смартфон е по-здрав - Samsung Galaxy Note 20 Ultra или iPhone 11 Pro Max?". Ще останете изненадани от крайният резултат. 

 

Още от Digital.bg: Смартфон Blackview BV8000 Pro - Тест на дисплей, хардуер, софтуер, батерия и камера

 

Музика: Bensound.com