Qualcomm представят мобилен процесор от висок клас на специално събитие през декември. Първите смартфони с хардуера обикновено са налични на пазара през следващото календарно тримесечие. Компанията ще продължи да следва този бизнес модел и с наследника на Qualcomm Snapdragon 888, с който работят последните флагмани с Android и ще бъде представен през последния месец на 2021г.

Вече се появиха данни, че новия процесор ще поддържа технологии на Leica и също така се очаква да бъде произведен с 4-нанометрова технология на TSMC. Припомняме ви, че Qualcomm Snapdragon 888 е първият чип създаден с 5nm процес на Qualcomm. Toва означава, че предстоящия модел ще разполага с повече транзистори на по-малко пространство.

Предимствата от 4nm технология ще гарантират оптимизации на скоростта, както и по-ниска консумация на енергия. Актуалните данни разкриват, че наследникa на Snapdragon 888 ще се казва Qualcomm Snapdragon 895, съобщава GIzChina.

 

 

Премиерата на 4-нанометров процесор от серията Snapdragon ще предизвика сериозен интерес сред водещите производители на смартфони. Няма да се налага да чакаме твърде дълго преди да видим първите смартфони, които работят с Qualcomm Snapdragon 895.

Xiaomi бяха първия производител, който използва Snapdragon 888 и ще опитат отново да предложат най-добрия хардуер на своите клиенти. Веригата за доставка на компоненти, която поддържа компанията също се разширява постоянно, което им позволява да предлагат първи най-новите технологични новации.

Новият процесор ще бъде използван и от Samsung Galaxy S22 серията, която ще видим през първите седмици на 2022г. Шефът на мобилната дивизия на Lenovo, Чей Джин потвърди в свое изказване, че компанията подготвя смартфон със Snapdragon 895, който ще е наличен през четвъртото тримесечие.

Техническите спецификации на процесора включва по-добър 5G модем, по-добър Spectra 680 ISP процесор, поддръжка на FastConnect 6900 технологията с Bluetooth LE Audio/5.2 и Wi-Fi 6E.

 

Още от Digital: Устройства с процесори Qualcomm Snapdragon 888 4G и Snapdragon 888 Pro ще са достъпни до края на годината