Вече ви информирахме, че шефът на Foxconn напуска компанията. Това се случва 45 години след като Тери Гоу основа най-големия производител на потребителска електроника в света. В момента Foxconn е водещ партньор на Apple в сглобяването на популярните им устройства, което също позволи на шефът на компанията да стане най-богатия бизнесмен в Тайван. От Reuters ни информират, че борда на директорите най-накрая е избрал човека, който ще наследи Тери Гоу на ръководната позиция във Foxconn.

 

Данните са от два независими източника, които твърдят, че новия председател на компанията ще бъде настоящия шеф на дивизията с процесори, Лиу Йънг. Тук е момента да вмъкнем, че той също така е част от борда на директорите на Sharp. Неговата кандидатура предизвика изненада сред много от служителите на компанията, заради сравнително кратката му кариера във Foxconn, в сравнение с другите най-високопоставени служители. В момента Лиу Йънг е на 63 години, което го прави с пет години по-млад от Тери Гоу.

 

 

Основателят на Foxconn вече намекна, че иска да повери ежедневните бизнес операции на по-млад от него човек, който да познава отвътре ценностите на компанията. Лиу Йънг се присъедини към тайванския производител преди 12 години, когато бе нает като личен асистент на Тери Гоу. С течение на времето той си е изградил нужното доверие и репутация, които през 2017г. го превърнаха в шеф на бизнеса с полупроводници, който е познат като S Sub-Group. Eто, че скоро Лиу Йънг може да наследи своя ментор на най-важния пост във Foxconn.

 

Oще от Digital: Foxconn ще намалят производството на смартфони с Android