Основаната през далечната 1957г. британкса потребителска организация "Which?" изнесе резултатите от своите тестове на батериите на над 50 смартфона от 5 популярни марки. Целта на изпитанието била да се разбере, колко реално издържат батериите на смартфоните при разговор и дали реалната цифра отговаря на предварително заявената от производителя. 

Резултатите от тях се оказват доста интересни и не много приятни за ползвателите на смартфони с марките HTC и Apple.  "Which?" казват, че са тествали общо девет iPhone-а и всички те били с 18 до 51% по-слаби от заявените от Apple времена за автономност при разговор. Например iPhone XR издържал 16 часа и 52 минути, при официално заявени 25 часа. "Which?" не съобщават какви точно модели на HTC са тествали, но казват, че средното им време за разговори е 20.5 часа, а реалното според тестовете е 19.6 часа.

 

 

Не всички марки обаче дават по-добра автономност в сравнение с реалната. Sony Xperia Z5 Compact има заявени от производителя 17 часа време за разговори, а в теста е дал 25 часа 52 минути.

При Samsung средното заявено при тестваните смартфони време за разговор е 21.1 часа, а реалното 23.3 часа. При Nokia заявеното е 16.9 часа, а реалното 18.2 часа.

 

Вижте още: Blackview BV8000 Pro - Красив смартфон с IP68 протекция, мощен хардуер и добра батерия