Тwitter търсят купувач на своя бизнес вече в продължение на няколко месеца. В интернет се появиха данни за интерес към тази възможност от страна на Google, Saleforce и други компании. Оказва се, че Disney също обмислят възможността да отправят оферта за придобиване на микроблогинг платформата. Представителите на компанията вече са наели финансов съветник, който да направи съответното проучване преди офертата да стане официална, предаде TheWallStreetJournal.

 

Любопитна подробност е, че главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter, Джак Дорси е член на борда на директорите на Disney. Не бива да забравяме, че най-големия бизнес на компанията е свързан с кабелната телевизия и тя притежава издания като ESPN и ABC. Платформата за видео стрийминг на Twitter би могла да засили позициите на микроблогинг платформата в сферата на видеото, след евентуално придобиване. Microsoft и Verizon също са потенциални купувачи.

 

Само преди няколко месеца Microsoft купиха LinkedIn за $26.2 млрд., докато Verizon инвестираха $4.8 млрд. за да придобият Yahoo. Именно заради това анализаторите смятат, че тези сделки могат да намалят интереса им към Twitter. Google вече няколко пъти опитаха да присъединят Twitter към своята компания. Интеграцията на микроблогинг платформата би могла да засили нейното присъствие в сферата на онлайн рекламата и да подобри възможностите на YouTube. Проблемите на Twitter от последните месеци са удобен момент евентуална сделка да се реализира на по-ниска цена.

 

Вижте пет полезни неща в Twitter, които е добре да знаете